Benzema zabio gol života iz slobodnjaka, a onda je stigao šokantan poziv iz VAR sobe

Realu poništen pogodak

Benzema zabio gol života iz slobodnjaka, a onda je stigao šokantan poziv iz VAR sobe

E. Čaušević

Betis i Real Madrid igraju trenutno utakmicu 24. kola španske La Lige, a početak utakmice obilježio je fantastičan gol Karime Benzeme iz slobodnjaka koji je na kraju poništen.

Utakmica na Benito Villamarinu je u centru pažnje jer kraljevski klub nema prava na kiks s obzirom da je Barcelona današnjom pobjedom protiv Valencije (1:0) pobjegla na čak deset bodova.

Real Madrid mora doći do pobjede večeras ukoliko žele ostati u utrci za odbranu titule, ali jasno je da je gostovanje Betisu tradicionalno itekako teško.

Međutim, Real Madrid uspio je da dobro otvori utakmicu i već u 12. minuti dođe do prednosti spektakularnom majstorijom Karima Benzeme.

Benzema je s 20-tak metara postigao golčinu iz slobodnog udarca za 1:0, ali potom je ostao u šoku jer je gol poništen.

Glavni sudija Grado dobio je poziv iz VAR sobe jer je nakon udarca Benzeme lopta pogodila u ruku Antonija Rudigera koji je također bio blizu živog zida, te je pogodak opravdano na kraju poništen.

Oglasi

Šta se dešavalo u 12. minuti na meču Betis - Real Madrid pogledajte OVDJE.

Benzema i ove sezone igra u odličnoj formi i ponovo je glavni igrač Real Madrida i pored malih problema s povredama koje je imao.

Francuski napadač je odigrao 26 mečeva u svim takmičenjima u dresu Kraljeva ove sezone, te je uspio zabiti već 18 golova i dodati pet asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navijači Real Madrida sigurno se nadaju da će Benzema uspjeti i večeras da bude u centru pažnje i da donese pobjedu svojoj ekipi koja im je prijeko potrebna.

Kraljevi bi se pobjedom vratili na sedam bodova zaostatka, a također za dvije sedmice nas očekuje i El Clasico u kojem bi se Real mogao u potpunosti vratiti u bitku za titulu prvaka Španije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Ahahahahaha gol života, a lopta se odbila od živi zid i tako prevarila golmana. Senzacionalizam i Dnovinarstvo opet na SS.ba
1 0
Drakulaaa
Kako glup naslov. Caus, nadmasio si sam sebe. Kakav glupan, bem ti zeno mater.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi