Luka Jović žali zbog odlaska u Real Madrid, objasnio je i zašto je sve bilo tako loše

Transfer za zaborav

Luka Jović žali zbog odlaska u Real Madrid, objasnio je i zašto je sve bilo tako loše

Edmir Škorić

Srbijanski napadač Luka Jović oduševljavao je igrama u njemačkoj Bundesligi, ali po dolasku u Real Madrid kao da je zaboravio da igra nogomet, da bi tek sada po odlasku u Fiorentinu ponovo počeo da igra i zabija golove.

Jović je na 93 utakmice u dresu Eintrachta postigao 40 golova i upisao 10 asistencija, a vrhunac njegovog boravka u Frankfurtu bilo je osvajanje Kupa Njemačke 2018. godine.

Stigle su i prve glasine o velikom transferu, a onda je 2019. godine stigla ponuda Real Madrida koja se nije mogla odbiti. Tada ga je Eintracht prodao za 63 miliona eura, ali Jović je kasnije požalio zbog odlaska u slavni klub.

"Prerano sam napustio Eintracht Frankfurt", priznao je Jović, pa je dodao:

"Sve je krenulo po zlu od samog početka. Kada sam stigao u Madrid, sva su svjetla bila uperena u mene".

“Bilo je teško prilagoditi se najvećem klubu na svijetu. Uz povrede, koronu i nepravedan pritisak, bilo je to nesretno iskustvo”, rekao je Jović.

Nije uspio. U 51 utakmici za Real Jović je zabio slaba tri pogotka. Ubrzo su ga mediji u Španiji proglasili jednim od najvećih promašaja u historiji Reala.

U zimu 2021. ponovno je posuđen u Frankfurt na polusezonu. U ljeto je potom uslijedio i konačni razlaz s Realom. Jović se preselio u Italiju. U Fiorentini sada želi oživjeti uspavanu karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

“Mogu rasti u Fiorentini, zahvaljujem Commissu (Rocco, predsjednik kluba, op.a.) što me stvarno voli. Momčad ima sve da na kraju osvoji ligu".

Jović je u Italiji na 34 utakmice postigao 11 golova, ali jasno je da još ima prostora za napredak. Strijelac je bio i sinoć u 2:1 pobjedi nad Milanom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti