Press konferencija pred mostarski derbi

Jusufbegović: Zrinjski je najbolja ekipa u BiH; Rendulić: Uz nas, Velež je najbolja ekipa

Esmer Oštraković

Sutra sa početkom od 18 sati na satadionu Rođeni biti će odigran mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog.

Obje ekipe nalaze se u zaista sjajnim formama, te su ostvarili pobjede u sve četiri odigrane utakmice u nastavku prvenstva.

Zanimljivo je i to da je Zrinjski u četiri odigrane utakmice primio samo jedan gol, dok ekipa Veleža još uvijek nije primila gol.

Uoči sutrašnje utakmice održana je i zajednička press konferencija na kojoj su govorili treneri i kapiteni obje ekipe.

Trener Veleža, Nedim Jusufbegović svjestan je kakav kvalitet posjeduje Zrinjski, ali se nada dobroj utakmici.

"Definitivno ulazimo u utakmicu u dobrom raspoloženju nakon ovih sjajnih rezultata. Što se tiče igrača, nadamo se da će biti dobra atmosfera i da ćemo biti dostojni derbija. Imamo respekt prema protivniku. Što se tiče ekipe, imamo kartoniranih igrača i povreda, tako da nećemo moći izvesti sastav koji bi mogao odgovoriti na sve varijante protiv ovog protivnika. Kadar koji je tu siguran sam da će dati sve od sebe. O motivu neću ni da pričam. Nadam se i očekujem da odigramo dobru utakmicu", rekao je trener Veleža i dodao.

"O protivniku, sigurno je to najbolja ekipa u Premijer ligi. Kolega Jakirović je napravio sjajnu ekipu, sa novim trenerom, gospodinom Renduliće, su nastavili na tom putu. Jedna ekipa koja je dobro vođena, imaju glavu i rep i znaju šta hoće u svakom trenutku", rekao je Nedim Jusufbegović.

Prvi derbi će ovo biti za trenera Zrinjskog, Rendulića, a on kaže kako se u gradu osjeti posebna atmosfera pred ovu utakmicu.

"Da ne širim priču. Meni je prvi derbi. Atmosfera se osjeti i u gradu i u ekipi. Posebnu težinu imaju ove utakmice, favorit ne postoji. Moram reći zaista da Velež ovo proljeće igraju izuzetno dobro i da su uz nas najbolja ekipa ovog proljeća. Imaju nekoliko opasnih pojedinaca. Nadam se dobroj utakmici", rekao je Rendulić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nemanja Bilbija se nada punom stadionu i dobroj utakmici.

"Opet jedna velika utakmica i za nas i za Velež. Prošla utakmica je bila bez publike, sada će to biti na punom stadionu i jako dobrom terenu. I Velež i Zrinjski su spremni. Mislim da će biti jedna jako dobra utakmica", rekao je Bilbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti