Žestoko kažnjeno nekoliko premijerligaša!

Disciplinci bez milosti

Žestoko kažnjeno nekoliko premijerligaša!

A. Čaušević

Nekoliko klubova iz Premijer lige prošlo je sa novčanim kaznama uslijed propusta pri organizaciji i ponašanju navijača prilikom njihovih domaćih utakmica.

Sa najtežom kaznom prošao je FK Borac, koji će u kasu Saveza morati uplatiti 7.500 KM i to zbog podrške ratnom zlačinicu Ratku Mladiću i kao političkih poruka.

Navijači Rudar Prijedora i Borca su tokom međusobnog duela osmine finala Kupa BiH skandirali Mladiću te su pjevavli da je "Kosovo Srbija".

Zbog tog skandiranja Banjalučani i Prijedorčani su kažnjeni sa po 2.500 KM, dok je Borac kažnjen sa još 5.000 zbog dešavanja na ligaškoj utakmici protiv Širokog Brijega.

Tada su navijači Borca istakli transparent "Kosovo je sjeme iz kog sam ja ponik'o, izvor i korito iz kog je narod potek'o!" te razvili zastavu sa podrškom Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

Ukoliko navijači Borca nastave sa istim folklorom na tribinama kao naredna kazna Banjalučanima bi moglo uslijediti zatvaranje stadion ili igranje bez publike.

Oglasi

Skandiranje Mladiću na utakmicama Borca nije nikakva novina pa je tako tokom duela protiv Željezničara igranog u Bosanskom Novom sudija Mirza Kazlagić morao prekinuti susret na nekoliko momenata.

Osim Borca kažnjeno je još nekoliko klubova iz Premijer lige. Najteže je prošao Željezničar. Plavi sa Grbavice će morati platiti kaznu od 3.500 KM.

Nešto blaže su kažnjeni Sloga i Velež sa kaznama od po 1.500 KM te Zrinjski sa 1.000 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novčanu kaznu je zaradio i NK Čelik i to zbog propusta u organizaciji i upotrebe pirotehnike navijača zeničkog kluba tokom utakmice Kupa BiH protiv Radnika.

S obzirom da je proljetni dio takmičenja tek počeo, nema sumnje da će Disciplinci nastavljati kažnjavati klubove pošto je paljenje baklji i slični ispadi standardna pojava na bh. stadionima.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
A nama zatvorilo tribinu zbog "za dom spremni ", stari hrvatski pozdrav, nikakav politički govor ni ništa, još taj pozdrav koristili i sugrađani bošnjaci, iako za vrijeme 2.svj rata,ali...
0 7
user1652920247
A jeli kažnjen Gigović?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi