Poznato da li će navijači Zrinjskog moći sutra doći na stadion Rođeni

Mostarski derbi se igra sutra od 18 sati

Poznato da li će navijači Zrinjskog moći sutra doći na stadion Rođeni

Endin Čaušević

Velež i Zrinjski sutra igraju veliki gradski derbi na stadionu Rođeni u okviru zaostale utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bilo je dosta pitanja da li će navijači Zrinjskog moći prisustvovati ovoj utakmici zbog zabrane koja je trenutno na snazi, a sada je poznat i odgovor na to pitanje.

Poznato je da je Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH donijela odluku da je na meču Veleža i Zrinjskog dozvoljeno samo prisustvo domaćih navijača zbog čega su gosti iskazali veliko nezadovoljstvo.

Zrinjski se oglasio prije nekoliko dana zvaničnim saopštenjem i tražio je od NSBiH da poništi odluku i dozvoli njihovim navijačima da bodre svoj klub sutra na stadionu Rođeni.

"HŠK Zrinjski Mostar želi izraziti jasno neslaganje s takvom odlukom koja je u suprotnosti s Pravilnicima NS-a BiH koji kažu da je 'svaki klub-organizator utakmice dužan na zahtjev kluba-gosta osigurati najmanje pet posto ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače', ali i odlukom koja narušava ravnopravnost natjecanja, jer su utakmici HŠK Zrinjski - FK Velež iz prvog dijela sezone, podsjetimo, mogli prisustvovati gostujući navijači", navodi se, između ostalog, u saopštenju Zrinjskog.

I navijači Veleža su negodovali zbog takve odluke, a iz tog kluba su smontirali i tribinu za gostujuće navijače kako bi bili spremni u slučaju promjene ove odluke.

Podsjećamo, Takmičarska komisija prije nekoliko sedmica odlučila je da na svim mečevima koji će se igrati na stadinu Rođeni do 16. marta zabrani prisustvo gostujućih navijača, a to se odnosi i na sutrašnji mostarski derbi.

Oglasi

Iz Zrinjskog su negodovali žestoko zbog takve odluke i nadali se da će ista biti promijenjena.

No, sada je već jasno da odluka ostaje na snazi i da navijači Zrinjskog neće biti sutra na stadionu Rođeni.

Iako su se iz Veleža potrudili i u kratkom roku napravili uslove za prijem gostijućih navijača na kraju ostaje ranija odluka što je iz izvora bliskih Savezu potvrđeno našem portalu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Isti slučaj bio je i za vikend kada je Velež igrao na svom terenu protiv Borca, a navijačima banjalučkog kluba nije bilo dozvoljeno da dođu na stadion Rođeni.

Podsjećamo, utakmica između Veleža i Zrinjskog igra se sutra sa početkom u 18 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Nije nego tribina nije uvjetna
0 2
rabodimis
Kakav je ovo kavez na slici ? Jel ovo za gostujuce navijace ?? U vrijeme kad je kamera 13.5 KM, kad imas tehnologiju prepoznavanja lica ?? Kavez ?? Malo je ponizavajuce platit put, kartu i doc u ovo.. Svaka cast za genija koji se ovog sjetio, nemoj brate vise ako Boga znas.. Sto se mene tice lud je bilo ko ko pristane uc u ovo "za goste".. Malo nam je ponizavanja na svakom koraku pa sad bi i da placamo za to..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi