Chelsea vodi i mnogo je bolji

Navijači na Stamford Bridgeu jedva čekaju drugo poluvrijeme, Nijemci "čupaju kose" i traže izlaz

Edmir Škorić
Teme:

Sjajnu utakmicu igraju Chelsea i Borussia Dortmund u Londonu, a domaćin za sada ima vodstvo 1:0.

Utakmica Chelsea - Borussia igra se u sklopu revanša osmine finala Lige prvaka i pravo je čudo da smo u prvom dijelu vidjeli "samo" jedan gol.

Vidjeli smo dosta dobrih prilika, naročito pred golom Dortmunđana, ali i sa rezervnim golmanom na golu Milioneri su uspjeli da se odbrane, pa uspjehom se može smatrati i taj jedan primljeni gol. Moglo je biti barem dva razlike za  Plavce

Chelseaju, podsjetimo, treba pobjeda, bilo kakva. Prvu utakmicu Plavci su u Dortmundu izgubili sa 1:0. Sada je rezultat izjednačen.

Joao Felix prvi je imao šansu, ali mu je Alexander Mayer u šestoj minuti odbranio udarac. U osmoj minuti Kavi Havertz puca, ali pored gola.

Marco Reus u 17. minuti ne koristi najbolju šansu za Borussiju. Šutirao je sjajno iz slobodnjaka, ali je Kepa fantastično odbranio.

Nova šansa za Havertza u 28. minuti, ali ne pogađa, a onda u 38. minuti njegov sjajan gol poništen je zbog prethodnog ofsajda Sterlinga u začetku akcije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sijevalo je pred golom gostiju, da bi u 44. minuti Raheem Sterling uspio loptu sa 10-ak metara zakucati u mrežu Milionera i sada je sve na strani Chelseaja. Gol Sterlinga pogledajte OVDJE.

U drugoj utakmici Benfica vodi s 2:0 u Lisabonu protiv Club Bruggea, ali dojam je da je tamo sve riješeno jer je portugalski tim i u prvom duelu slavio sa 2.0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.