Stiglo upozorenje za Zidanea: "Ne idi u Chelsea, to je ljetni kamp"
Petit upozorio Zidanea da ne ide u Chelsea.

Londonski tim je zainteresovan za njega

Stiglo upozorenje za Zidanea: "Ne idi u Chelsea, to je ljetni kamp"

E. Ganibegović

Prije nekoliko dana u britanskim medijima pojavila se informacija da je strpljenje čelnika Chelseaja vezano za trenera Grahama Pottera pri kraju. Imena koja se dovode u vezu s klupom Chelseaja su Luis Enrique i Zinedine Zidane, za kojeg je sada stiglo upozorenje da ne ide u ovaj klub.

Chelsea je u užasnoj formi ove sezone i ako ne osvoje Ligu prvaka, vrlo je vjerovatno neće igrati naredne sezone jer će je kroz ligu teško izboriti. 

Trenutno su bliže ispadanju u osmini finala, s obzirom na to da u večerašnji revanš meč s Borussijom Dortmund ulaze sa zaostatkom od jednog gola.

Thomas Tuchel je dobio otkaz na početku sezone poslije poraza od Dinama u Ligi prvaka, a slična bi sudbina mogla zadesiti i Pottera ako večeras ne izbaci njemačkog predstavnika.

Zinedinu Zidaneu je želja bila da postane selektor Francuske, no Didieru Deschampsu je produžen ugovor, te je još uvijek sloboda. Iako se povezuje s Chleseajem, stiglo mu je upozorenje da tamo ne ide. 

Emmanuel Petit, bivši Zidaneov saigrač i jedan od najboljih veznjaka u historiji francuskog fudbala, poslao je poruku Zidaneu da ne treba ići u Chelsea i objasnio zašto tako misli.

Oglasi

"Možda griješim, ali ni na trenutak ne vjerujem da je Zidane opcija za Chelsea. Zidaneova budućnost nije u Engleskoj, već negdje drugo.

I sam je rekao da preferira rafiniraniju igru koja se temelji na tehnici. Ne govori engleski, iako uči koliko ja znam. U Engleskoj su se mnogi treneri na konferencijama za štampu ismijavali zbog nepoznavanja jezika.

Zašto bi odbio Chelsea? Ako sada pogledamo probleme, Potter mora upravljati s 30 igrača. Tamo je više kao ljetni kamp. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako se ne kvalifikuju za Ligu prvaka, neće pasti u okvire finansijskog fair-playja. To je Boehlyjev izbor, ali on ne razumije fudbal", objasnio je Petit, prenosi britanska štampa.

Inače, Zidane se povezuje i s preuzimanjem PSG-a i Juventusa, pa ostaje da vidimo gdje će legendarni Francuz nastaviti trenersku karijeru. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti