Sastavi za vječiti derbi

Sve je spremno za spektakl: Varešanović i Mulalić odredili sastave!

Esmer Oštraković

Vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara igra se danas od 13. sati. Domaćin na papiru je ekipa Sarajeva, a utakmica se igra u Zenici u Trening centru NFSBiH.

Drugi dio sezone donio je polovičnu formu obje ekipe. Sarajevo je na otvaranju drugog dijela poraženo, a bolja je bila ekipa Zrinjskog sa 2:0.

Nakon toga su odigrali dosta bolju utakmicu na gostovanju kod Širokog Brijega, te su upisali jako važna tri boda i slavili su pobjedu od 3:1.

Sa druge strane Željezničar je drugi dio startao porazom u Konjicu od Igmana sa 3:1, ali su tri dana nakon toga savladali Zvijezdu sa 2:1 u Kupu Bosne i Hercegovine.

Nakon toga na svom terenu u ligaškom susretu dočekali su tuzlansku Slobodu, te su uspjeli upisati minimalnu pobjedu od 1:0.

Jasno je da navijači oba tima žele pobjedu danas, a sada je poznato za koje su se igrače odlučili treneri oba kluba.

Mirza Varešanović se odlučio za ovu postavu: Šahinović, Jelić Balta, Mulalić, Čataković, Vrančić, Varešanović, Tomašević, Guliashvili, Šerbečić, Martinović, Ziljkić

Na klupi su ostali: Dizdarević, Vršajević, Trako, De Oliviera, Ramić, Džafić, Salčin, Avramovski i Mustafić

Edis Mulalić se odlučio za ove igrače: Muftić, Kosorić, Cocalić, Krpić, Mekić, Drljo, Hodžić, Santos, Beganović, Galić i Jašarević

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na klupi su ostali: Bender, Hajdarević, Bekrić, Štilić, Šehić, Drina, Beća, Amoah i Hodžić

Kada je riječ o trenutnom stanju na tabeli Sarajevo se nalazi na 6. mjestu sa 28 bodova, dok je Željezničar 4. sa 32 osvojena boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.