Čudan derbi Sarajeva i Željezničara; U Mostaru se očekuje pravi spektakl

Premijer liga BiH

Čudan derbi Sarajeva i Željezničara; U Mostaru se očekuje pravi spektakl

E. Oštraković

Za ljubitelje domaćeg fudbala danas je poseban dan jer su na rasporedu dva derbija, te se očekuju dvije jako dobre utakmice.

Prvo će od 13 sati biti odigran vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara. Domaćin na papiru je ekipa Sarajeva, a utakmica se igra u Zenici u Trening centru NFSBiH.

Drugi dio sezone donio je polovičnu formu obje ekipe. Sarajevo je na otvaranju drugog dijela poraženo, a bolja je bila ekipa Zrinjskog sa 2:0.

Nakon toga su odigrali dosta bolju utakmicu na gostovanju kod Širokog Brijega, te su upisali jako važna tri boda i slavili su pobjedu od 3:1.

Sa druge strane Željezničar je drugi dio startao porazom u Konjicu od Igmana sa 3:1, ali su tri dana nakon toga savladali Zvijezdu sa 2:1 u Kupu Bosne i Hercegovine.

Nakon toga na svom terenu u ligaškom susretu dočekali su tuzlansku Slobodu, te su uspjeli upisati minimalnu pobjedu od 1:0.

Oglasi

Kada je riječ o trenutnom stanju na tabeli Sarajevo se nalazi na 6. mjestu sa 28 bodova, dok je Željezničar 4. sa 32 osvojena boda.

Na stadionu Rođeni u Mostaru biti će odigran mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog, a početak utakmice zakazan je za 18 sati.

Ove dvije ekipe nalaze se u najboljoj formi od starta drugog dijela prvenstva, te imaju po tri pobjede iz tri odigrane utakmice.

Velež je slavio na dva gostovanja, prvo kod Tuzla Cityja sa 1:0, a zatim i kod Sloge sa 3:0, da bi proteklog vikenda na svom terenu dobili Borac sa 1:0.

Zrinjski je startao pobjedom u derbiju proti Sarajeva sa 2:0, a nakon toga su u Bijeljini savladali Radnik sa 3:1. U vikendu koji je iza nas savladali su Posušje sa čak 5:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je riječ o tabeli, Zrinjski je trenutno lider na tabeli sa čak devet bodova više od drugoplasiranog Širokog Brijega i utakmicom manje od svog pratioca.

Sa druge strane Velež se nalazi na 5. mjestu sa 30 osvojenih bodova, te će nastaviti borbu za mjesto koje vodi u Evropu naredne sezone.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
MAMA MANIJAKA JE KUUUUU RAAAAVAAAAAAAAA MAMAAAA MANIJAKA JE KU RAVAAAAAAA
1 3
Becir1
Krepaj Vico i ostala svito,porijeklo vam ****m
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi