Željezničar danas bez svog 12. igrača, ali je Plave "iznenadila" parola na autoputu

U Zenici se igra sarajevski derbi

Željezničar danas bez svog 12. igrača, ali je Plave "iznenadila" parola na autoputu

Admin Čaušević

Po prvi put u historiji najveća utakmica bh. fudbala bit će odigrana van Sarajeva. U Trening kampu će snage odmjeriti Sarajevo i Željezničar. 

Zbog promjene terena na stadionu Asim Ferhatović Hase Sarajevo svoje domaće utakmice igra van bh. prijestolnice.

Do sada je Bordo tim promijenio nekoliko stadiona, a svog najvećeg rivala će dočekati u Trening kampu reprezentacije BiH u Zenici.

Utakmica će se igrati bez prisustva navijača pa je samim tim spektakl na tribinama automatski otpisan i upitno je u kakvoj atmosferi će biti odigran susret.

Odluka da se igra bez publike je svakako na neki način uništila draž derbija pošto je iz ugla navijača Sarajeva ili Željezničara derbi protiv gradskog rivala najvažniji meč sezone.

Igrači Željezničara su ove sezone navikli da popularni Manijaci budu 12. igrač ovog tima bilo na Grbavici ili na gostovanju, međutim danas ih u Zenici neće biti.

Ipak, najvjernije pristalice Plavih su se pobrinule da iznenade svoje ljubimce parokom okačnom na jednom od nadvožnjaka na autoputu Sarajevo - Zenica.

"I kad smo odsutni, grizite kao da smo prisutni", glasila je poruka popularnih Manijaka koji vjeruju u pozitivan rezultat svoje ekipe.

Prvi ovosezonski derbi igran na Grbavici pred više od 10.000 gledatelja je bio fantastičan i okončan je rezultatom 2:2.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Hoce grist ce cune na kraju utakmice.
6 1
E.Car
Hebeš derbi bez navijača!!!! To je onda obična utakmica!!!!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi