Mladi veznjak Liverpoola Stefan Bajčetić odbio je poziv reprezentacije Srbije i nastavit će igrati za Španiju (Foto: EPA)

Bajčetić odabrao Španiju

Srbi uzeli Vladana Kovačevića i Lazara Samardžića, ali ostali bez svjetskog talenta

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković - Piksi uspio je nekoliko fudbalera nagovoriti da promijene nacionalni dres. Tako je Bosni i Hercegovini uzeo golmana Vladana Kovačevića, Njemačkoj Lazara Samardžića, no najvećeg talenta Stefana Bajčetića nije mogao nagovoriti da se odrekne dresa Španije.

Vladan Kovačević i Lazar Samardžić pojačali su konkurenciju među reprezentacijom Srbije. Nakon razgovora sa selektorom Draganom Stojkovićem oni su odlučili da u budućnosti ne nastupaju za Bosnu i Hercegovinu, odnosno Njemačku i rado su se odazvali Piksijevom pozivu.

Međutim, Piksi nije uspio nagovoriti najvećeg talenta od njih da zaigra za Orlove. Vezista Liverpoola Stefan Bajčetić (18) odlučio je i dalje nositi dres Španije.

Stefan po ocu Srđanu, ima pravo nastupati za Srbiju, iako je rođen u Španiji. Međutim, on je odlučio da ostane vjeran Crvenoj furiji i tu vijest je saopštio i predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije.

Talentovani veznjak već u martu mogao debitovati za špansku A reprezentaciju. Novi selektor Furije Luis de la Fuente u petak će saopštiti spisak i očekuje se da će Bajčetić biti tu.

De la Fuente je prethodnih mjeseci najavio da će na popisu biti dosta mladih igrača. On želi napraviti novu i mladu reprezentaciju i Bajčetić bi mogao imati bitnu ulogu pored ostalih mladih fudbalera.

Stefan Bajčetić je ove sezone u dresu Liverpoola skupio ukupno 20 nastupa i ima učinak od jednog gola i asistencije.

Njegov otac Srđan također je bio veoma poznato fudbalsko ime tokom 90-ih godina prošlog stoljeća.

Danas 51-godišnjak Bajčetić je karijeru počeo u ekipi Vojvodine. 1994. godine odlazi u Španiju gdje je nastupao za Celtu iz Viga, igrao je još za portugalsku Bragu i Crvenu zvezdu, da bi karijeru završio u Kini 2004. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Srđan sa suprugom i danas živi u Galiciji. Stanovnik je Viga gdje se rodio Stefan i nije nikakvo čudo što mladi veznjak želi igrati za Španiju.

Mladi Bajčetić važi za izuzetnog talenta i vidjet ćemo kako će se u budućnosti razvijati njegova karijera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.