Može li bahatije? Uzima 220.000 eura sedmično i šetka po terenu, riječ "odbrana" za njega ne postoji

Ponovoljeni snimci pokazuju evidentan manjak discipline

Može li bahatije? Uzima 220.000 eura sedmično i šetka po terenu, riječ "odbrana" za njega ne postoji

A. Čaušević

Mnogi igrači ne zaslužuju toliko visoke plate koliko ih klubovi plaćaju i generalni dojam je da su mnogi današnji igrači precijenjeni. To je definitivno slučaj i sa čovjekom koji je ljetos plaćen ogromnih 100 miliona eura.  

Kada neko sedmično zarađuje šestocifren iznos od njega se očekuje da "leti" terenom, kako u fazi napada tako i odbrane. Svojim potezom pravi evidentnu razliku na terenu. Međutim, uvijek postoje negativni primjeri.

Klubovi iz Premiershipa su ti koji troše najviše novca na plate igrača i mnogi od njih zarađuju mnogo više nego što je njihova stvarna vrijednost.

Liverpool je u nedjelju ponizio Manchester Uniteda sa nevjerovatnih 7:0. Niko od igrača Crvenih đavola nije zaslužio prolaznu ocjenu, a neki su zaista osramotili dres kluba kojeg nose.

Među igračima koji je posebno razočarao je Antony. Brazilac uopšte nije igrao odbranu. Uglavnom je šetkao terenom Anfield Road i djelovalo je zbunjujuće šta uopšte radi i kakva je njegova uloga.

Michah Richards je žestoko opleo po krilnom fudbaleru Uniteda kazavši za njega uopšte nije vodio računa o odbrani te da nije bio svjestan da se radi o utakmici sezone za njegov tim.

Oglasi

"Pomislili biste da će se neko pokušati približiti Robertsonu. Ako pogledate Antonyjevu poziciju, on ga ne prati... Antony treba pokriti tu poziciju, a on to jednostavno ne čini."

"Bio sam zbunjen onim što je radio. Ne znam je li samo bio lijen za svoju ekipu ili mu je menadžer rekao da ostane gore i pokuša utjecati na kontru."

"U svakom slučaju, to se stalno događalo i događalo tijekom cijele utakmice. Ako sam desni bek kao Dalot onda bih vrištio: 'Dođi i pomozi mi', čim bi izgubili loptu, Antony bi hodao."

"Govorimo o jednoj od najvećih utakmica za Manchester United ove sezone", kazao je zbunjeni Richards.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog Antonyjevog ponašanja činilo se da United veći dio utakmice igra sa igračem manje, a interesantno da mu je Ten Haag dao svih 90 minuta na terenu.

Od dolaska iz Ajaxa kada je plaćen 100 miliona eura Antony je uspio da zablista u nekoliko navrata i jasno je da do sada nije opravdao uloženi novac.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi