Igrač Manchester Uniteda u tunelu Anfielda napravio neoprostiv potez, na Old Traffordu bijesni!

To su mu itekako zamjerili

Igrač Manchester Uniteda u tunelu Anfielda napravio neoprostiv potez, na Old Traffordu bijesni!

E. Čaušević

Manchester United u nedjelju je doživio jednu od najvećih blamaža u historiji jer je s čak 7:0 poražen na gostovanju kod ljutog rivala Liverpoola. Navijači su bijesni na očajnu igru Crvenih đavola, a posebno su "na zub" uzeli jednog od igrača jer su mu žestoko zamjerili potez koji je napravio prije izlaska na teren.

Crveni đavoli u nedjelju su priredili svojim navijačima jednu od najvećih katastrofa koju je ovaj klub doživio u svojoj historiji i to na stadionu najvećeg rivala.

Manchester Uniteda je u sjajnoj formi otputovao u Liveprool, ali niko ni slutio nije kakav debakl će doživjeti. Liverpool je odigrao daleko najbolji meč u ovoj sezoni i s čak 7:0 uspio je da pobijedi svog ljutog rivala.

Igrači Uniteda našli su se na ogromnom udaru kritika navijača, ali i bivših igrača tog kluba jer niko nije mogao da vjeruje da su toliko podbacili i doživjeli tako težak poraz.

Najveće kritike dobio je Bruno Fernandes koji je odigrao očajan meč, a navijači Manchester Uniteda čak smatraju da je Portugalac svojim potezima pokazao da ne zaslužuje kapitensku traku ovog kluba.

Međutim, Fernandes nije bio jedini koji se našao na udaru kritika na društvenim mrežama. Pored njega žestoke kritike dobio je i napadač Wout Weghorst zbog videa koji je nastao prije početka ove utakmice.

Oglasi

Kamere su snimile trenutak kada su igrači ova dva tima izlazili iz tunela na teren Anfielda, te su snimile potez Weghorsta koji ni slutio nije da će mu navijači Manchester Uniteda to toliko zamjeriti.

Naime, Nizozemac je prilikom izlaska na teren dodirnuo čuveni grb Liverpoola koji se nalazi u tunelu i na kojem piše "Ovo je Anfield". Taj grb igrači Liverpoola dodiruju prije izlaska na teren iz znak poštovanja, a to je očito uradio i Weghorst kojem je čast bila igrati na tom stadionu.

Međutim, nakon katastrofe koju je doživio njegov klub navijači Uniteda su od toga napravili pravi skandal i poručili da je potez Weghorsta neoprostiv i da on ne zaslužuje igrati u dresu ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oni ne mogu da oproste da je napravio taj potez iako je svjestan da je Liverpool daleko najveći rival Manchester Uniteda.

No, očito je da je Nizozemac samo htio pokazati poštovanje prema kultnom stadionu. Ipak, katastrofa koju je United doživio kasnije i ovaj detalj je gurnula u prvi plan, ali niko ni slutio nije da će Weghorst dobiti baš takve kritike.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Kakav rival, United je klasa ispod Liverpoola zadnjih godina
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi