Sigurno odlaze s Anfielda

Firmino nije jedini koji napušta Liverpool: Klopp otpisao još trojicu fudbalera!

Endin Čaušević

Jurgen Klopp je prošle sedmice iznenadio sve potvrdom da će Roberto Firmino na ljeto napustiti Liverpool i da neće produžiti ugovor, ali čini se da brazilski napadač neće biti jedini kojeg od naredne sezone više nećemo gledati u dresu kluba s Anfielda.

Liverpool ove sezone ne igra kako se to očekivalo i jasno je da je klubu s Anfielda potrebno da napravi neke promjene što se tiče igračkog kadra jer je čini se Klopp iz trenutnog kojeg godinama ima na raspolaganju izvukao maksimum.

Prvi koji je napustio Redse iz sjajne generacije bio je ljetos Sadio Mane koji je otišao u Bayern, ali odlasci s Anfielda očekuju se tek na kraju ove sezone.

Već sada je jasno da Firmino neće ostati u Liverpoolu na kraju ove sezone jer s klubom nije dogovorio nastavak saradnje, te će Brazilac na ljeto biti slobodan igrač jer mu ističe trenutni ugovor.

Međutim, Firmino neće biti jedini s kojim Liverpool neće produžiti ugovor na kraju ove sezone, te će još sigurno barem trojica prvotimaca napustiti Redse.

Klub s Anfielda želi napraviti prostor u ekipi za dovođenje novih pojačanja koja su čini se itekako potrebna ukoliko Liverpool želi da se vrati u sami vrh i ponovo bilježi rezultate kao iz prethodnih sezona.

Klopp je razgovarao s čelnicima kluba i rekao im je na koje igrače neće računati iduće sezone, odnosno za koje nema ništa protiv da već ovog ljeta napuste Liverpool.

Pored Firmina sreću u nekom drugom klubu potražit će i Naby Keita koji neće dobiti novi ugovor od Liverpoola. Imao je nekoliko ponuda za novi ugovor koje je ranije odbijao, a sada je i klub odustao od pokušaja da ga zadrže.

Pored Keite na izlaznim vratima Liverpoola nalazi se i Alex Oxlade-Chamberlain kojem također ističe ugovor na kraju sezone. Oxlade-Chamberlain se nije previše naigrao ove sezone i upisao je tek 11 nastupa, te mu klub neće ponuditi novi ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, sigurno je da od naredne sezone član Liverpoola neće biti ni Arthur Melo koji je ljetos stigao u klub na posudbu iz Juventusa, ali se to pokazalo kao veliki promašaj Redsa.

Brazilac muku muči s povredama od dolaska u Liverpool, ali nije ni u najboljoj fizičkoj formi. Odigrao je tek četiri utakmice, te je već sada sigurno da engleski klub neće na ljeto otkupiti njegov ugovor od Juventusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.