Srbi uzeli Vladana Kovačevića i Lazara Samardžića, ali ostali bez svjetskog talenta
Mladi veznjak Liverpoola Stefan Bajčetić odbio je poziv reprezentacije Srbije i nastavit će igrati za Španiju (Foto: EPA)

Bajčetić odabrao Španiju

Srbi uzeli Vladana Kovačevića i Lazara Samardžića, ali ostali bez svjetskog talenta

M. Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković - Piksi uspio je nekoliko fudbalera nagovoriti da promijene nacionalni dres. Tako je Bosni i Hercegovini uzeo golmana Vladana Kovačevića, Njemačkoj Lazara Samardžića, no najvećeg talenta Stefana Bajčetića nije mogao nagovoriti da se odrekne dresa Španije.

Vladan Kovačević i Lazar Samardžić pojačali su konkurenciju među reprezentacijom Srbije. Nakon razgovora sa selektorom Draganom Stojkovićem oni su odlučili da u budućnosti ne nastupaju za Bosnu i Hercegovinu, odnosno Njemačku i rado su se odazvali Piksijevom pozivu.

Međutim, Piksi nije uspio nagovoriti najvećeg talenta od njih da zaigra za Orlove. Vezista Liverpoola Stefan Bajčetić (18) odlučio je i dalje nositi dres Španije.

Stefan po ocu Srđanu, ima pravo nastupati za Srbiju, iako je rođen u Španiji. Međutim, on je odlučio da ostane vjeran Crvenoj furiji i tu vijest je saopštio i predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije.

Talentovani veznjak već u martu mogao debitovati za špansku A reprezentaciju. Novi selektor Furije Luis de la Fuente u petak će saopštiti spisak i očekuje se da će Bajčetić biti tu.

De la Fuente je prethodnih mjeseci najavio da će na popisu biti dosta mladih igrača. On želi napraviti novu i mladu reprezentaciju i Bajčetić bi mogao imati bitnu ulogu pored ostalih mladih fudbalera.

Oglasi

Stefan Bajčetić je ove sezone u dresu Liverpoola skupio ukupno 20 nastupa i ima učinak od jednog gola i asistencije.

Njegov otac Srđan također je bio veoma poznato fudbalsko ime tokom 90-ih godina prošlog stoljeća.

Danas 51-godišnjak Bajčetić je karijeru počeo u ekipi Vojvodine. 1994. godine odlazi u Španiju gdje je nastupao za Celtu iz Viga, igrao je još za portugalsku Bragu i Crvenu zvezdu, da bi karijeru završio u Kini 2004. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Srđan sa suprugom i danas živi u Galiciji. Stanovnik je Viga gdje se rodio Stefan i nije nikakvo čudo što mladi veznjak želi igrati za Španiju.

Mladi Bajčetić važi za izuzetnog talenta i vidjet ćemo kako će se u budućnosti razvijati njegova karijera.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Ni jedan ni drugi nemaju veze sa Srbijom, ovaj iz Banja Luke a Lazar rođen u Njemačkoj, otac mu iz Bosne.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi