Portugalac Nani nije bio omiljen kod Sir Alexa Fergusona jer je često znao padati bez ikakvog razloga. Kada je počeo plakati tu ga je iznervirao za sva vremena (Foto: EPA)

Nani mu bio na udaru

Sir Alex nije želio kukavice u svom timu: "Nadam se da su ti je**ne noge slomljene"

Midhat Šljivak

Legendarni Sir Alex Ferguson napustio je menadžerski posao 2013. godine i od tog trenutka Manchester United više nije isti. Crveni đavoli nakon njega još nisu osvojili titulu prvaka, a novi menadžer Erik ten Hag mogao bi prepisati ono što je Sir Alex radio svojim igračima koje nije štedio ni u jednom trenutku.

Sir Alex Ferguson uvijek je sam birao igrače koje će dovesti u Manchester United. Stvorio je čuveni Škot moćne Crvene đavole, a na terenu nije bilo šanse da se pojavi neko ko ne bi dao sto posto od svojih mogućnosti.

Nekadašnji fudbaler Crvenih đavola Patrice Evra otkriva kako Sir Alex nije previše volio ponašanje portugalskog fudbalera Nanija te otkriva detalje s utakmice protiv Liverpoola 2011. godine kada je Portugalac dobio jedan žestok udarac.

"Sjećaš se kako je Jamie Carragher pokosio Nanija na Anfieldu?", upitao je Evra Rija Ferdinanda i nastavio je priču.

"Sjećam se da mu je umalo slomio nogu. Počeli smo obračun s fudbalerima Liverpoola. Paul Scholes je došao i vidio Nanija kako plače i rekao mu je 'je*eš to, idemo dalje'", otkriva Evra.

Sir Alex Ferguson je potom stupio na scenu. Nije trpio plačljivce na terenu i Naniju je jasno poručio.

"Nadam se da su ti je*ene noge slomljene. Zaista se nadam da su ti slomljene", otkriva Evra riječi čuvenog Sir Alexa i nastavlja priču.

"Kad vidiš da neko plače na Anfieldu, to je nedopustivo. Ferguson je oduvijek želio 'ubiti' Nanija jer je stalno padao. Rekao mu je da ne može biti igrač Uniteda i to raditi".

"Nakon toga mu Ferguson mu je dao dvije sedmice slobodno da se oporavi. U tom timu ga je svako bio spreman ubiti", otkriva Evra.

Rio Ferdinand je zatim dodao da se na Anfieldu nikad ne pokazuje slabost.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Tada smo svi potrčali jer je bio zaista brutalan start. Naguravali smo se, a Scholes je vidio kako Nani plače i samo je rekao 'nema šanse' i otišao je. Rekao je da ne želi braniti takve likove. To znači da sa na Anfieldu ne može pokazati bilo kakva vrsta slabosti", rekao je Ferdinand.

Nani je dres Manchester Uniteda nosio od 2007. do 2015. godine. Odigrao je 230 utakmica i postigao je 40 pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.