Debakl na Anfieldu sve promijenio: Ten Hag stavio šestoricu igrača na transfer listu

Više nemaju strpljenja

Debakl na Anfieldu sve promijenio: Ten Hag stavio šestoricu igrača na transfer listu

E. Čaušević

Manchester United za vikend je doživio nezapamćen debakl protiv Liverpoola jer je na Anfieldu poražen s čak 7:0. Na Old Traffordu su žestoko razočarani igrom ekipe u toj utakmici i odlučili su da više nema šale, te su pojedinim igračima jasno poručili da će na ljeto biti na transfer listi.

Poraz od najvećeg rivala i jedna od najvećih blamaža u historiji kluba je itekako uzdrmala Manchester United. Englezi pišu da je taj poraz bio pravi šamar za čelnike kluba koji su shvatili da pojedinim igračima nije mjesto u Unitedu.

Navijači su kivni na očajnu predstavu svoje ekipe i posebno su kritikovali kapitena Brunu Fernandesa, ali su onda redom počeli da prozivaju igrače i poručuju ko zaslužuje, a ko ne da nosi dres tog kluba.

The Sun piše da je ovaj poraz itekako "probudio" čelnike kluba koji su shvatili da igrački kadar koji trenutno imaju nije baš najbolji, te da će na ljeto morati napraviti promjene ukoliko žele imati rezultate koji se od njih očekuju.

U Unitedu su već obavili razgovor s Erikom ten Hagom koji je čelnicima kluba jasno dao do znanja na koje igrače više ne računa i koje klub može staviti na transfer listu.

Navodno, klub je već šestorici igrača saopštio da Ten Hag ne računa na njih i da je najbolje da na ljeto spakuju kofere i pronađu klub gdje će imati veću minutažu.

Oglasi

Prvi koji se našao na toj listi je defanzivac Harry Maguire koji ove sezone skoro da i ne igra. Maguire je plaćen skoro 90 miliona eura, ali se pokazao kao veliki promašaj i u klubu su to konačno shvatili.

Pored Maguirea na listi otpisanih našla su se još petorica igrača. Tu je i veznjak Scott McTominay koji je igrao protiv Liverpoola u nedjelju, ali baš kao i ostatak ekipe uopšte se nije proslavio.

Ten Hag je prekrižio i napadača Anthonyja Martiala koji se također nije naigrao ove sezone. Često je bio na izlaznim vratima kluba i čini se da je sada njegovo vrijeme na Teatru snova zaista odbrojano.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I Anthony Elanga se nalazi na toj listi i iako je bio standardan prošle sezone u ovoj se nije uspio nametnuti Ten Hagu. Pored njega na transfer listi ovog ljeta sigurno će biti Aaron Wan Bissaka kao i Victor Lindelof.

United želi da se riješi otpisanih igrača kako bi napravili prostora u ekipi i budžetu za dovođenje novih pojačanja koja su kako se vidjelo u nedjelju prijeko potrebna ovom klubu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi