Španski čuvar mreže izuzetno loše igra nogom, a to je pokazao i protiv Betisa u Evropskoj ligi (Foto: EPA)

Razlika je očigledna

David de Gea ima problem s loptom

M. Šljivak

Golman Manchester United David de Gea (32) nikad nije bio previše dobar u igri nogom. To je popriličan minus za golmana u savremenom fudbalu, ali Španac žestoko radi kako bi ovaj nedostatak popravio. Problem u Evropskoj ligi je posebno istaknut jer se igra s različitom loptom u odnosu na Premier ligu.

Igra nogom Davidu de Gei je definitivno ogroman problem. Iako je na crti zaista fenomenalan uz mnoštvo čudesnih odbrana, ispucavanja i dodavanja su u njegovoj igri ozbiljan problem.

Vidljivo je to bilo u susretu s Betisom na Old Traffordu. De Gea je imao dosta situacija u kojima je loše ispucavao loptu i zbog čega je napravio problem svojim saigračima.

Menadžer tima iz Manchester Erik ten Hag uvjeren je kako će De Gea napredovati u ovom segmentu i ističe da bi lopta kojom se igraju utakmice Evropske lige mogla biti uzrok De Geinog nešto lošijeg nastupa protiv Betisa.

UEFA u ovom takmičenju koristi lopte koje proizvodi japanski 'Molten', dok u Premier ligi ekipe koriste loptu 'Nike'. Određenih razlika očigledno ima, a Ten Hag o svom golmanu kaže.

"To je nešto što ne mogu ignorisati, ali većinu utakmica je odradio dosta dobro", rekao je Ten Hag i nastavio je o problemu ispucavanja lopte.

"Ne znam zaista šta je razlog. Bilo je dosta vjetra, lopta je drugačija i vjerovatno tu treba tražiti razloge. Možemo se nositi s tim i bit će bolje već u nedjelju", istakao je Ten Hag.

"David marljivo radi na igri nogom. Vjerujem da ste vidjeli da je već napredovao i uvjeren sam da će biti još bolji", istakao je Ten Hag.

David de Gea je ove sezone u 39 odigranih utakmica primio 45 pogodaka,a 16 puta je uspio sačuvati mrežu netaknutom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

O njegovim 'fudbalskim' sposobnostima govorio je i legendarni Paul Scholes. Njegove riječi su sasvim jasne.

"David nije baš najbolji fudbaler. Samo ću tako reći. Ovo je bilo čudno dodavanje", rekao je u jednom trenutku tokom utakmice Paul Scholes.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.