U nedjelju ga svi tjerali iz kluba, a sinoć skandiranjem natjerali na suze!

Turbulentan period za Weghorsta

U nedjelju ga svi tjerali iz kluba, a sinoć skandiranjem natjerali na suze!

E. Čaušević

Nizozemski napadač Wout Weghorst našao se prije nekoliko dana na žestokom udaru kritika navijača Manchester Uniteda jer je uradio neoprostiv potez na Anfieldu gdje su Crveni đavoli doživjeli pravi debakl. No, sinoć je na Old Traffordu dobio ovacije zbog kojih je skoro zaplakao.

Crveni đavoli su prethodnog vikenda doživjeli pravu katastrofu na Anfieldu gdje su poraženi sa čak 7:0, a navijači ovog kluba su žestoko kritikovali igrače tog kluba za sramotnu predstavu protiv ljutog rivala.

Posebno se na udaru kritika našao Weghorst jer su kamere snimile kako je prilikom izlaska iz tunela dodirnuo grb Liverpoola iznad kojeg piše "Ovo je Anfield" ne sluteći kakvu reakciju će time izazvati kod navijača Uniteda.

Oni su žestoko kritikovali Nizozemca zbog tog poteza i neki od njih su čak tražili od čelnika kluba da raskinu ugovor s Weghorstom, a takve kritike su ga itekako povrijedile.

Weghorst je bio razočaran i uzrujan zbog takvih kritika jer je grb u tunelu Anfielda dodirnuo iz poštovanja prema Liverpoolu i kultnom stadionu, te mu to vjerovatno niko ne bi zamjerio da United nije doživio takvu katastrofu.

Međutim, nizozemski napadač je i sinoć igrao od prve minute protiv Betisa u meču osmine finala Evropske lige i u samom finišu utakmice uspio je da zabije gol za konačnih 4:1, te se vidjelo koliko mu je to značilo.

Oglasi

Nakon utakmice navijači na Old Traffordu su pozdravili Nizozemca i skandirali njegovo ime što su bile zaista sjajne scene, a Weghorst je skoro zaplakao kada je čuo da mu navijači pjevaju.

"Volimo Weghorsta, zaista volimo", skandirali su navijači dok je nizozemski napadač izlazio s terena nakon utakmice.

Očito je i njima bilo jasno da su pretjerali silnim kritikama na njegov račun nakon debakla od Liverpoola i odlučili su da se iskupe sinoć, a na Weghorstovom licu se najbolje vidjelo koliko mu je to značilo.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ovaj 30-godišnjak stigao je u United u januaru na posudbu iz Burnleyja i klub će imati na kraju sezone opciju da otkupi njegov ugovor.

Od dolaska na Old Trafford upisao je 15 nastupa u dresu Manchester Uniteda, te je uspio postići dva gola i upisati dvije asistencije.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi