Svi su se okrenuli protiv Brune Fernandesa, a sinoć se vidjelo ko će biti novi kapiten Uniteda

Pokazao se kao pravi lider

Svi su se okrenuli protiv Brune Fernandesa, a sinoć se vidjelo ko će biti novi kapiten Uniteda

E. Čaušević

Bruno Fernandes u posljednje vrijeme nalazi se na velikom udaru kritika navijača Manchester Uniteda, a mnogi od njih smatraju da portugalski veznjak ne zaslužuje da nosi kapitensku traku tog kluba. Jedan igrač se već istakao kao lider na terenu i navijači smatraju da bi on trebao biti novi kapiten.

Erik ten Hag dao je Bruni Fernandesu kapitensku traku nakon što je Harry Maguire izgubio mjesto prvotimca, ali čini se da navijači Manchester Uniteda nisu previše zadovoljni kako Portugalac obnaša funkciju kapitena i traže promjene.

Žestoke kritike portugalski veznjak dobio je posebno prošlog vikenda nakon katastrofe koju je United doživio na gostovanju kod Liverpoola kada je od ljutog rivala poražen sa 7:0.

Mnogi bivši igrači Uniteda čak su kritikovali Fernandesa za ponašanje na toj utakmici i poručili su da se kapiten takvog kluba ne ponaša na taj način. On je kod rezultata 6:0 čak tražio izmjenu jer nije htio više da bude na terenu.

Također, kod većine akcija Liverpoola bio je totalno nezainteresovan i nije pomagao ekipi u odbrani i sve to rezultiralo je ogromnim kritikama koje je dobio, te zahtjevom navijača da mu se oduzme kapitenska traka.

Navijači Uniteda smtraju da Fernandes ne zaslužuje da bude kapiten i da se jasno vidi kome ta traka pripada, te ko se za kratko vrijeme pokazao kao pravi lider na terenu.

Riječ je o Casemiru koji je ljetos iz Real Madrida prešao u Manchester United i kupio je navijače svojom velikom borbom na terenu. U sinoćnjem meču protiv Betisa čak je i Fernandesu u nekoliko puta održao lekciju zbog ponašanja koje ne priliči jednom igraču i kapitenu.

Fernandes je poznat kao jedan od najprgavijih igrača u fudbalu, a to je i sinoć demonstrirao protiv Betisa. Upravo Casemiro ga je smirivao i govorio mu da se tako ne ponaša čime je dodatno oduševio navijače Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oni smatraju da bi upravo Casemiro od nove sezone trebao biti prvi kapiten Crvenih đavola, a da se Fernandes u potpunosti ukloni s te liste.

No, jasno je da će se Ten Hag na kraju pitati ko će biti kapiten i bit će zanimljivo vidjeti da li će poslušati navijače ili će Bruni Fernandesu ostaviti kapitensku traku.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi