FOTO: T. Hebib

Uzbudljiv duel u Banja Luci zatvara subotnji program u Premijer ligi BiH

Na Tušnju možda i ključna utakmica u borbi za opstanak, lider gostuje u Konjicu

H. Zilić

Nastavljaju se uzbuđenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a danas na rasporedu su tri duela 22. kola. Mečevi su u dva termina od 15 sati i 18:30.

Od 15 sati veoma bitna meč u borbi za opstanak u Tuzli će igrati Sloboda i Leotar. To će biti i povratak Slobode na Tušanj gdje su završeni radovi oko postavljanja novog travnjaka.

U tuzlanskom klubu klima nije baš najbolja i danas protiv Leotara ništa drugo ne dolazi u obzir osim trijumfa.

Navijači Slobode popularne Fukare su početkom sedmice izdali žestoko saopštenje u kojem od igrača zahtjevaju izričito trijumf protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

"Dolazi nam ekipa Leotara. Dole smo uzeli vrijedan bod u prvom susretu. Ne znam ni sam kako smo ga uzeli, ali ne bih da se osvrćem na tu utakmicu. Leotar ima čvrst kadar, dobro je vođena ekipa, a sutrašnja utakmica trebala bi da ode na našu stranu jer smo dobro radili i dobro se spremili i jer imamo vrhunsku svlačionicu", rekao je između ostalog trener Slobode Adnan Jahić ja nučerašnjoj press konferenciji i dodao:

"Molio bih sve navijače Slobode da sutra dođu i da nam pomognu. Vjerujem u ovu ekipu i nadam se da možemo pobijediti Leotar. Utakmica je od presudnog značaja, zato ovdje sjede tri igrača pored mene. Said Husejinović je dijete kluba, kao i Emir Jusić, a Stojan Vranješ daje za klub kao da je i sam dijete Slobode."

Sloboda u ovaj duel ulazi kao fenjeraš na tabeli sa 20 osvojenih bodova, dok je Leotar na devetoj poziciji sa 23 osvojena boda. Susret u Tuzli sudit će naš najbolji arbitar Irfan Peljto iz Sarajeva.

Od 15 sati Igman će u Konjicu dočekati lidera na tabeli tim Zrinjskog i pokušat će otkinuti koji bod aktuelnom prvaku koji i ove sezone gazi prema novoj tituli. Igman je savladao Željezničar, uzeo bod u trebinju ekipi Leotara, tako da izabranici Husrefa Musemića ulaze raspoloženo u ovaj meč. Isto važi i za Zrinjski koji je sredinom sedmice slavio u gradskom derbiju protiv Veleža kao gost rezultatom 3:1.

Susret u Konjicu sudit će Ermin Sivac iz Zenice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 18:30 subotnji program se završava u Banja Luci gdje će Borac dočekati Tuzla Citya. Veoma bitna utakmica za oba tima. Borac je u borbi za Evropu, Tuzla City se neočekivano našao u borbi za opstanak, tako da sigurno neće izostati uzbuđenja na Vrbasu.

Duel se igra na Gradskom stadionu u Banja Luci, a pravdu će dijeliti Sabrija Topalović iz Zenice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.