Zbog čega je danas zakazana vanredna sjednica FK Borac?

U igri su za Evropu

Zbog čega je danas zakazana vanredna sjednica FK Borac?

S. Mlaćo
O tome da li će FK Borac biti kažnjen neigranjem u Evropi pisalo se mnogo proteklih dana.

Banjalučani su demantovali da ih je UEFA kaznila, no zvanične odluke nema. Prema njihovim riječima radi se samo o novčanoj kazni.

Ipak, danas je rukovodstvo FK Borac zakazalo vanrednu sjednicu Uprave. Objavili su to putem zvanične stranice, te zaintrigrali svoje navijače ali i cjelokupnu sportsku javnost.

“Fudbalski klub Borac iz Banja Luke obavještava javnost da je zakazana vanredna sjednica Uprave kluba koja će se održati danas u 16:00 časova“, stoji u objavi FK Borac.

Ranije su se iz Borca oglasili na temu kazne UEFA-e.

"FK Borac nije izbačen iz evropskih takmičenja, a naš klub dobio je novčanu kaznu od UEFA-e u iznosu od 10.000 evra zbog određenih kašnjenja prilikom izmirenja finansijskih obaveza u sezoni 2022/23.

Oglasi

Naš klub je, kao i svi drugi klubovi koji nastupaju u evropskim takmičenjima, pod stalnim monitoringom UEFA-e, koja je tokom sezone u nekoliko navrata detaljno kontrolisala poslovanje FK Borac.

Zbog dospjelih, a neizmirenih obaveza sa 15.oktobrom 2022.godine, naš klub je kažnjen novčano sa 10.000 evra uz obavezu da plati i dodatnih 1000 evra troškova monitoringa bez bilo kakvih dodatnih uslovljavanja.

Novčana kazna, jedina je koja pristigla u naš klub, koji, ponavljamo, nije izbačen iz evropskih takmičenja kako su to napisali, bez prethodne provjere, brojni ovdašnji mediji.

FK Borac, trn je u oku mnogima, a to se iznova dokazalo i danas kada nas očekuje novi premijerligaški ispit.

Senzacionalistički naslovi i neprovjerena pisanja, ciljano su usmjerani da se baci ljaga na klub.

Oglasi

FK Borac od svojih obaveza i odgovornosti, a pogotovo prema krovnoj kući evropskog fudbala nikada nije bježao niti je na bilo koji način, u bilo kom trenutku, doveden u situaciju da mu se zabrani nastup u takmičenjima pod pokroviteljstvom UEFA-e.

Neka je na čast onih koji su sebi dopustili da u javnost plasiraju netačne informacije, a nama ostaje da se, uprkos svim medijskim podmetanjima, iz dobro znanih nam “kuloara i izvora”, borimo za novi nastup na evropskoj sceni“, stajalo je u objavi FK Borac.

U UEFA-inoj odluci koja je stigla na adresu banjolučkog kluba stoji da je Borac kažnjen sa 10.000 eura, te dodatnih 1.000 eura koje klub mora da plati zbog troškova monitoringa.

Također, UEFA je u svojoj odluci jasno navela da bh. klub ima pet dana roka od prijema ove odluke da uloži žalbu na ovu odluku, te ukoliko to ne urade odluka će se smatrati važećom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Banjalučani su u borbi za Evropu kroz prvenstvo, a šta će danas biti tema ostaje da se vidi.

Igrama u nastavku sezone sigurno ne mogu biti zadovoljni, a već za vikend je meč protiv FK Tuzla City.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

plemic
kao prvo treba suspendirati peljtu, godinama neposlušan, a ulazi se u finiš prvenstva.
5 0
Mostarac94
Jos maloo jos maloo pa borac opet u drugu ligu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi