U Slobodi vanredno stanje: "Na muci se poznaju junaci, mi ćemo, ako Bog da, sigurno ostati u ligi"

Tuzlaci dočekuju Leotar u derbiju za opstanak

U Slobodi vanredno stanje: "Na muci se poznaju junaci, mi ćemo, ako Bog da, sigurno ostati u ligi"

E. Škorić

Fudbalski klub Sloboda nalazi se na dnu Premijer lige Bosne i Hercegovine, pa je utakmica protiv Leotara od velikog značaja za klub i za cijeli grad Tuzlu.

Sloboda je osvojila 20 bodova i, na njenu sreću, nekoliko ekipa nalazi se na bod ili dva više od nje, pa je borba za opstanak otvorena. Tuzlaci, ipak, moraju da osvajaju bodove ako žele ostati, a naročito se to odnosi na domaći teren i "lagane" rivale.

Uz dužno poštovanje, Leotar je ipak ekipa protiv koje Sloboda može da se nada i da očekuje bodove, iako Trebinjci također imaju svoju matematiku i žele ostati neporaženi na ovom teškom gostovanju.

U Slobodi je 'vanredno stanje', a tome svjedoči i današnja press konferencija na kojoj su se pojavili trener Adnan Jahić i trojica najiskusnijih nogometaša, Said Husejinović, Stojan Vranješ i Emir Jusić.

"Kada ste na mjestu na kojem se trenutno mi nalazimo onda je gorak okus. Mislim da ne kaskamo puno i da ćemo do kraja biti stabilniji nego prije. Nezgodno je ovdje sjediti, no na muci se poznaju junaci, ali ja sam neko ko neće otići kada je najteže", rekao je Jahić na početku presice, dodašvi:

"Dolazi nam ekipa Leotara. Dole smo uzeli vrijedan bod u prvom susretu. Ne znam ni sam kako smo ga uzeli, ali ne bih da se osvrćem na tu utakmicu. Leotar ima čvrst kadar, dobro je vođena ekipa, a sutrašnja utakmica trebala bi da ode na našu stranu jer smo dobro radili i dobro se spremili i jer imamo vrhunsku svlačionicu".

Oglasi

Jahić smatra da Sloboda trenutno ima kvalitetnije igrače i vjeruje da će doći do pobjede.

"Pogledavši kadrove Leotara i Slobode, mislim da je neupitno ko ima kvalitetniji sastav. Mi, ako Bog da, ćemo sigurno ostati u ligi, jer ovi momci, ovo rukovodstvo kluba i ovi navijači to zaslužuju. FK Leotar ima sutra jednog dobrog domaćina, našeg najiskusnijeg sudiju u državi, i imamo vrhunske uslove za utakmicu", ističe Jahić i poziva sve navijače tuzlanskog tima na stadion:

"Molio bih sve navijače Slobode da sutra dođu i da nam pomognu. Vjerujem u ovu ekipu i nadam se da možemo pobijediti Leotar. Utakmica je od presudnog značaja, zato ovdje sjede tri igrača pored mene. Said Husejinović je dijete kluba, kao i Emir Jusić, a Stojan Vranješ daje za klub kao da je i sam dijete Slobode", zaključio je Jahić.

"Gledali smo video analizu i znamo odakle nam prijeti najveća opasnost. Što se nas tiče, sem Maksimovića smo kompletni. Nakon dugo vremena vraćamo se na Tušanj, pa ovim putem pozivam publiku. Mi imamo pritisak, ali i obavezu da ih sutra obradujemo", rekoa je Jusić.

Navijače je pozvao i iskusni veznjak Stojan Vranješ, koji hvali ekipu Leotara, ali vjeruje da će Sloboda na kraju slaviti važnu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da ćemo se sutra mi pitati", poručio je Vranješ.

Susret na novom terenu stadiona Tušanj počet će u 15 sati. U istom terminu sutra igraju Igman i Zrinjski u Konjicu, a od 18.30 sati Borac i Tuzla City u Banjaluci.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarMo1905
Druga liga !!
2 5
CASIO
Sretno bodaSlo
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi