Kraljevi su zasluženo stigli do nova tri boda i sve više pritišću Barcelonu (Foto: EPA)

Trijumf Kraljeva

Espanyol krenuo odlično, pa izgubio od Reala u Madridu

Midhat Šljivak

Real Madrid savladao je Espanyol s 3:1 u susretu 25. kola španske La Lige. Kraljevi su u ovom meču bili mnogo bolji rival i na kraju su zasluženo upisali tri boda te su prišli na šest bodova zaostatka za Barcelonom pred El Clasico koji se igra naredne sedmice.

Espanyol danas u Madridu nije uspio uzeti bodove. Tim iz Barcelone dobro je počeo utakmicu, poveo je, ali na kraju je ostao bez bodova.

Gosti su prvi prijetili preko Braithwaitea, Militao spašava u posljednji čas, ali u osmoj minuti meča Espanyol dolazi do prednosti nakon zaista odlične akcije koju završava Joselu za vodstvo gostiju od 1:0.

Odmah su Kraljevi krenuli žestoko prema golu Espanyola. Redale su se šanse pred golom Espanyola, a u 22. minuti je domaći tim poravnao. Vinicius Junior je prekrasno pogodio za 1:1.

Nastavio je Real s napadima. Espanyol se uz dosta muke branio, no nije se odbranio. U 39. minuti Tchouameni fenomenalno asistira, a Eder Militaro zabija za 2:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u nastavku meča Real igra koliko mu je potrebno da sačuva pobjedu u ovom susretu.

Kraljevi su imali veći posjed lopte, bilo je određenih pokušaja, ali na novi gol se čekalo do sudijske nadoknade kada Marco Asensio postiže gol za konačnih 3:1.

S ova tri boda Kraljevi su došli na šest bodova minusa u odnosu na Barcelonu koja sutra ima teško gostovanje na San Mamesu u Bilbau kod Athletica.

Naredne sedmice na rasporedu je i El Clasico i ako se Kraljevima poklope rezultati, eventualnom pobjedom protiv Barcelone bi se potpuno vratili u igru za titulu prvaka.

Prije velikog derbija u Madrid stiže i Liverpool u Ligi prvaka. Kraljevi su u prvom meču slavili s 5:2 i imaju odličnu situaciju pred revanš.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 25. kolo:

Real Madrid - Espanyol 3:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.