Već uči novi jezik i čeka ponudu života: Tuchel odbio PSG jer seli u Španiju?

Nijemac se vraća na trenersku klupu

Već uči novi jezik i čeka ponudu života: Tuchel odbio PSG jer seli u Španiju?

E. Čaušević

Njemački stručnjak Thomas Tuchel je već nekoliko mjeseci bez posla nakon što je početkom sezone dobio otkaz u Chelseaju. No, čini se da neće dugo čekati na angažman i kako stvari stoje na ljeto bi mogao napraviti najveći mogući iskorak u svojoj trenerskoj karijeri.

Tuchel je dobio otkaz u Chelseaju nakon serije loših rezultata i to nakon svega nekoliko utakmica što je bilo iznenađenje za sve. Klub je odlučio na njegovo mjesto dovesti Grahama Pottera koji se također nije proslavio otkako je na klupi londonskog kluba.

Njemački stručnjak je doveo nekoliko pojačanja pred početak sezone i bilo je jasno da je potrebno neko vrijeme da se ekipa uigra, ali čelnici kluba nisu imali baš mnogo razumijevanja što se toga tiče.

Tuchel je još uvijek bez kluba, ali iz dana u dan pojavljuju se špekulacije koji klub bi njemački stručnjak mogao preuzeti na kraju sezone.

Nedavno su francuski mediji objavili da postoji mogućnost da se Tuchel čak vrati u PSG u kojiem je krajem 2020. godine dobio otkaz. Parižani su razočarani rezultatima ove sezone i kako stvari stoje Christophe Galtier će gotovo sigurno dobiti otkaz.

Tuchel je čini se jedan od kandidata da preuzme klub iz Pariza, no čini se da će on prednost dati drugim klubovima koji ga kontaktiraju jer nije previše raspoložen da se vraća u PSG.

Oglasi

Tako su se pojavile informacije da bi Tuchel mogao dobiti ponudu koju u karijeru dobijete jednom ili niti jednom. Navodno, on je kandidat da preuzme kormilo Real Madrida na kraju sezone jer se očekuje da će Carlo Ancelotti napustiti kraljevski klub.

Florentino Perez odlučio je da je vrijeme da dovede novog trenera koji će moći napraviti promjene u igračkom kadru koje su Realu čini se prijeko potrebne.

Čak su se pojavile informacije da Tuchel već neko vrijeme ide na časove španskog jezika i da želi biti što spremniji ukoliko mu Real Madrid zvanično ponudi posao na kraju ove sezone.

Tuchela su već kontaktirali čelnici PSG-a kako bi se raspitali da li je zainteresovan da se vrati na Park prinčeva, ali on se nije htio izjasniti po tom pitanju i davati obećanja dok ne vidi kakav će biti rasplet situacije s Real Madridom.

Vođenje jednog od najvećih svjetskih klubova je sigurno svakom treneru san i veliki izazov, te Tuchel želi biti maksimalno spreman ukoliko dobije poziv iz Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na časove španskog jezika ide već nekoliko mjeseci i navodno mu ide jako dobro, ali to najbolje pokazuje koliko je posvećen svom poslu i da u svakom trenutku želi biti spreman da se okuša i u Španiji.

Tuchel se kao glavni trener pojavio prvi na klupi Mainza, a nakon toga vodio je još Borussiju Dortmund, PSG i Chelsea s kojim je 2021. godine osvojio Ligu prvaka i to samo nekoliko mjeseci nakon što su mu Parižani uručili otkaz.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi