"Ako mislite da idem iz Reala, prvo me morate ubiti"
FOTO: EPA

Izjava koja je rekla dosta toga

"Ako mislite da idem iz Reala, prvo me morate ubiti"

H. Zilić

Real Madrid je jedna od najpopularnjih svjetskih klubova i nema sumnje da je svakom igraču želja da obuče dres Reala u jednom dijelu svoje karijere.

Ima i onih igrača kojem je Real više od kluba, a posljednji primjer toga dao je urugvajski fudbaler 24-godišnji Federico Valverde.

Nakon posudbe u Deprotivu iz La Corune, nakon igara za B tim Real Madrida, prije tri gdine ustalio se u provm timu Kraljeva.

Valverde je postao jedan od ključnih fudbalera u timu sa Santiago Bernabeua, a čini se da mu je Real životni stil i nešto bez čega ne može da živi.

Apple TV+ je ovog petka premijerno prikazao seriju "Real Madrid: Hasta el final", koja je govorila o pojedinim detaljima vezanim za Kraljevski klub.

Izjave su dvaali treneri, fudbaleri, među njima i pomenuti Valverde koji je dao zanimljivu izjavu.

Oglasi

"Ako mislite da idem iz Reala, prvo me morate ubiti. Ovo je više od kluba. Ovo je moj dom, moj život", rekao je Valverde i tako dokazao šta misli o nastavku svoje karijere i dodao:

"Osjećam se fenomenalno u Realu. Teško se neke stvaro mogu opisati i riječima."

Trenutna cijena mu je 100 miliona eura, a ugovor sa Realom ima do ljeta 2027. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Obzirom na ugovor, ali i posljednju izjavu, klubovi koji žele Valverdea morat će očigledno odustati jer Urugvajac u Realu vidi sve.

Bio je na početku u teškoj situaciji nakon dolaska iz Penarola 2016. godine još kao tinejdžer, ali vremenom stvari su išle prema vrhu i sada je tu gdje jeste, jedna od najvećih zvijezda Reala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi