Utakmice Premiershipa

Chelsea uvezao i treću pobjedu, Everton i Tottenham upisali važne pobjede

Esmer Oštraković

Odigrane su četiri utakmice u okviru 27. kola Premiershipa, a ostvareni su neki jako zanimljivi rezultati.

Chelsea je bio favorit na gostovanju kod Leicestera, a tu ulogu opravdao je i na terenu, te su ostvarili pobjedu od 3:1.

Krenulo je sjajno za goste. U 11. minuti Chilwell je postigao gol za Plavce, te ih doveo u vodstvo. Rezultat je poravnao Daka golom u 39. minuti.

Ipak, Chelsea je na odmor otišao sa vodstvom od 2:1, a "krivac" za to bio je Havertz koji je postigao gol u 6 minuti sudijske nadoknade.

U drugom poluvreemnu viđen je još jedan gol. Igrala se 78. minuta kada je Kovačić matirao domaćeg golmana i postavio konačan rezultat utakmice.

Tottenham je na svom terenu sa 3:1 ostvario pobjedu protiv Nottingham Foresta. Prvi gol viđen je u 19. minuti, a strijelac je naravno bio Kane.

Isti igrač povisio je rezultat na 2:0 u 35. minuti sa bijele tačke, te se upravo sa tim rezultatom otišlo na odmor.

Do kraja utakmice viđena su još dva gola. Prvo je Son u 62. minuti pogodio za 3:0, a Worrall je ublažio poraz svoje ekipe golom u 81. minuti utakmice.

Sjajnu utakmicu odigrali su Leeds i Brighton. Gosti su dva puta imali vodstvo, ali se Leeds na kraju uspio spasiti poraza.

Mac Allister je u 33. minuti pogodio za vodstvo gostiju, ali je stvari na početak sedam minuta kasnije vraito Bamford.

Harrison je postigao autogol u 61. minuti i Brighton je imao novo vodstvo, ali je isti igrač postavio konačan rezultat golom u 78. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je slavio jako važnu objedu na domaćem terenu protiv Brentforda u svojoj borbi za opstanak. Zanimljvio da je taj gol viđen već u prvoj minuti.

Strijelac gola bio je McNeil, a do kraja utakmice rezultat se nije promjenio, te je Everton ostvario veoma važnu pobjedu i upisao tri boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.