Navijači ga vrijeđali i zviždali mu, a on izveo volej za pamćenje i zabio gol života!

Chilwell doveo Chelsea u vodstvo

Navijači ga vrijeđali i zviždali mu, a on izveo volej za pamćenje i zabio gol života!

E. Čaušević

Leicester i Chelsea igraju trenutno na King Power stadionu utakmicu 27. kola engleskog Premiershipa, a početak meča obilježio je spektakularan gol koji je postigao Ben Chilwell protiv svog bivšeg kluba.

Chelsea ove sezone igra daleko ispod očekivanja u Premiershipu zbog čega se svi više špekuliše o tome da će Graham Potter dobiti otkaz bez obzira što mu u Ligi prvaka ide nešto bolje.

Plavcima su bodovi neophodni kako bi se borili za mjesta koja vode u Evropu, te je jasno da protiv Leicestera danas nemaju pravo na kiks.

Ni Leicesteru ove sezone ne ide baš najbolje i klub se bori za opstanak zbog čega su im bodovi danas protiv Chelseaja prijeko potrebni.

No, nešto bolje današnju utakmicu otvorio je Chelsea koji je već u 11. minuti utakmice uspio da povede sa 1:0.

U centru pažnje bio je lijevi bek londonskog kluba Ben Chilwell koji je žestoko izviždan danas na King Power stadionu jer je upravo iz Leicestera prije skoro tri godine za 50 miliona eura otišao u Chelsea što mu navijači očito nisu oprostili.

Oglasi

Međutim, za sve te zvižduke Chilwell se osvetio na najbolji mogući način jer je u 11. minuti zabio spektakularan pogodak.

Koulibaly je centrirao s lijeve strane, a Chilwell je s nekih 15-tak metara udaljenosti iskosa sjajno uhvatio volej i pogodio mrežu Leicestera za 1:0 i veliko slavlje navijača Chelseaja.

Nevjerovatan pogodak Chilwella za vodstvo Chelseaja protiv Leicestera možete pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester je već u narednom napadu mogao do izjednačenja kada je Maddison centrirao iz prekida, a Amartey je s pola metra promašio prazan gol.

Kasnije je Joao Felix mogao da kazni domaće za taj promašaj, ali je promašio zicer, odnosno nakon jegovog udarca stativa je spasila Lisice.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi