Bh. košarkaš je kao i većina drugih glavnih igrača Reala ostao bez velike minutaže danas (Foto: EPA)

Bez poena uz malu minutažu

Džanan Musa je danas doživio nešto što vjerovatno nikad više neće

Midhat Šljivak

Real Madrid je u 22. kolu španske ACB lige lagano na svom parketu savladao Bilbao rezultatom 86:65 i došao je do 19. trijumfa u prvenstvu ove sezone. Džanan Musa je imao skromnu minutažu i ostao je bez poena dok je Emir Sulejmanović bio jedan od boljih pojedinaca u ekipi Bilbaa.

Real Madrid je bez većih problema pobijedio Bilbao na svom parketu u 22. kolu ACB lige. Iako je igrao doslovno s rezervama, domaći sastav je bez puno muke upisao novi trijumf.

Real je poprilično tromo ušao u ovaj meč. U neefikasnoj prvoj dionici Kraljevi su ubacili samo 11 poena, ali srećom po njih ni baksijski klub nije previše blistao, pa je nakon 10 minuta igre bilo samo plus četiri u korist gostiju, 15:11.

Međutim, u drugoj dionici Real preuzima potpunu kontrolu nad utakmicom. Ovaj dio igre domaći dobijaju s 27:13 i na odmor odlaze s jako dobrih 10 poena prednosti, 38:28.

Prednost se tokom trećeg perioda iz napada u napad povećavala. Uspio je kraljevski klub napraviti seriju od 10 kojom se potpuno odvojio od Bilbaa i na ulasku u posljednju četvrtinu imali su nedostižnih 23 poena razlike, 64:41.

Nije Bilbao ništa mogao napraviti u posljednjih deset minuta utakmice. Real je lagano priveo meč kraju i došao je sigurno dao nove pobjede u prvenstvu španije.

Džanan Musa danas nije igrao previše. Na parketu je proveo samo četiri minute i upisao je skok i asistenciju i nije imao pokušaj prema protivničkom košu.

Treba istaći da je trener Kraljeva Mateo Chus odlučio odmoriti većinu glavnih igrača za naredne izazove u Euroligi i protiv Bibaa su mnogo veću minutažu imali drugi igrači.

Real su do trijumfa vodili Fabien Causer sa 16 i Eli John N'Diaye i Abalde su dodali po 14 poena, a na drugoj strani Kyser i Reyes su ubacili po 10 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Dobru rolu u baksijskom klubu odigrao je Emir Sulejmanović. On je za 25 minuta na parketu ubacio devet poena i imao je pet skokova.

Kraljevi su prvi na tabeli ACB lige s omjerom od 19-3, dok je Bilbao na 11. mjestu s omjerom od devet pobjeda i 13 poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.