Musa dvocifren u novom trijumfu Reala
FOTO: EPA

Euroliga

Musa dvocifren u novom trijumfu Reala

H. Zilić

Nastavljeno je takmičenje u košarkaškoj Euroligi, a seriju dobrih rezultata nastavio je i Real Madrid. Kraljevi su večeras u 26. kolu Eurolige kao gosti savladali Asvel rezultatom 75:71.

Real sjajno otvara meč i prvu četvrtinu su dobili sa 10:20. U drugoj četvrtini slična igra na terenu, Real je bio siguran u fazi napada i na odmor odlaze sa +15, rezultat je glasio 32:47.

U trećem periodu bude se domaćini. Asvel je "zategao" odbranu, dok su u napadu bili jako organizovani i to je rezultiralo da treću četvrtinu dobiju rezultatom 22:16 i smanje prednost Reala na +9.

U četvrtoj četvrtini uraganski start Asvela, napravili su seirju 6:1 i utakmicu doveli skoro do egala.

Ta serija Asvela razbudila je Real koji se trznuo i ponovo zaigrao kao u prvoj četvrtini. Vrlo brzo se odvajaju i odlaze na 64:72.

Oglasi

Do kraja utakmice Real je sačuvao prednost i nije dao Asvelu da preokrene rezultat i prieedi iznenađenje. Završeno je rezultatom 71:75.

Real je do trijumfa predvodio Causeur sa 14 poena, četiri skoka i dvije asistencije, Williams-Goss je postigao 13 poena.

Naš Džanan Musa je i u ovoj utakmici bio dvocfiren, a za 18 minuta provedenih na parketu ubacio je 11 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod domaće ekipa Asvela izdvojio se Mathews sa 13 poena i tri asistencije, pomagao mu je iskusni De Colo sa 13 poena i šest skokova.

Real je sada na omjeru 18-8 i ostali su u vrhu tabele, dok je Asvel na 16. poziciji s omjerom 8-17 i matematički su izgubili šanse za plasman u TOP 8 ove sezone.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1670826390
Nemoj puno da se ne preforsiras.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi