Džanan Musa odigrao fantastičan meč u neočekivanom porazu Reala

Euroliga

Džanan Musa odigrao fantastičan meč u neočekivanom porazu Reala

E. Škorić

Još jednu sjajnu partiju u dresu Real Madrida pružio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa, ali je njegov tim neočekivano izgubio od Baskonije rezultatom 85:81.

Real Madird je u 27. kolu Eurolige u španskom derbiju ugostio Baskoniju nakon velike drame, pa onda neočekivano izgubio. Madriđani su bili izraziti favoriti na svom parketu, ali Baskonia se pokazala kao odličan protivnik i na kraju došla do pobjede u triler završnici.

Prvi period igre Real je dobio sa 22:17, ali se Baskona vraća u drugoj četvrtini. Na poluvremenu ej Real imao +3 - 43:40.

Onda se Baskonia iznenada uspjela odvojiti na čak 9 razlike (59:50) sredinom treće četvrtine, mada se Real vratio i do kraja iste imao vodstvo 65:62.

Real je dobar dio zadnje četvrtine imao vodstvo, ali se Baskonia na kraju vraća i dolazi do izjednačenja (79:79) na minutu do kraja. Deck je potom poentirao za vodstvo Reala, Marinković promašio, a potom defanzivnim skokom Musa donio Realu novi napad.

Upravo Musa je promašio 36 sekundi do kraja za +4. Baskonia poenima Costella dolazi do novog izjednačenja (81:81) u veoma napetoj završnici.

Oglasi

Costello se pretvorio u junaka, pogodio trojku uz faul i na kraju donio Baskoniji neočekivan trijumf rezultatom 85:81.

Musa je bio prvo ime utakmice. Ubacio je 21 poen uz osam skokova i četiri asistencije, dok je Tavares bio drugi najefikasniji Realov igrač sa 13 poena. Dvocifren je bio još jedino Poirier sa 9 poena.

U redovima Baskonije Costello je ubacio 19, Thompson 18, a Kotsar 13 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U derbiju večeri Olympaikos je sa 77:70 pobijedio Barcelonu, kojoj nije bilo dovoljno ni 19 poena Nikole Mirotića. McKissic je predvodio Oly sa 16 poena.

Žalgiris je u Berlinu protiv Albe sa 66:63 slavio važnu pobjedu, dok je Milano sa 88:84 trijumfovao u Valenciji.

Top Komentari

Azur77
Kako je Poreier dvocifren sa 9 poena,o bože ?
3 0
Chelsea1
To je sad novo i uci se u 9-tom razredu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi