Očekuje ih borba za prvaka do samog kraja

Tako to radi Bugarin: Petev vjeruje bh. trenerskom dvojcu koji danas stiže u Ludogorets · Zvanično

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović
Sarajevo je jučer ponovo razočaralo svoje navijače, ovaj put protiv Veleža, a jučerašnji meč bio je ujedno oproštajni za dvojac iz stručnog štaba bordo kluba.

Naime, Mirza Varešanović će ostati bez trenera golmana Adija Adilovića i video analitičara Admira Kozlića. Sve je već dogovoreno, što je SportSport.ba i najavio prije nekoliko dana, te će Adilović i Kozlić danas put Bugarske gdje će se priključiti nekadašnjem selektoru naše nogometne reprezentacije Ivaylu Petevu.

Petev je prije par dana preuzeo Ludogorets i jučer debitovao 'slatkom' pobjedom.

Odlučio je da u stručni štab dovede Adilovića i Kozlića s kojima je već sarađivao u nogometnoj reprezentaciji naše zemlje. Poziv nisu mogli odbiti, s obzirom na sjajne finansijske uslove, ali i organizaciju kluba kakvu ima Ludogorets koji vodi bitku za prvaka Bugarske.

Adilović će biti trener golmana, dok će Kozlić biti jedan od trenera u stručnom štabu.

Adilović je već dugi niz godina trener golmana u FK Sarajevo, te je njegov odlazak sigurno veliki udarac za FK Sarajevo koje ove sezone 'drži' sredinu tabele.

Kozlić je pored FK Sarajevo radio i u Slovačkoj, te NK Čelik, FK Olimpik, SV Kapfenberg...

U okviru 23. kola bugarske Parva lige Petevov Ludogorets je jučer dočekao kao veliki favorit Cherno More, te do pobjede stigao rezultatom 3:2.

Već nakon osam minuta igre gosti su poveli. Fernandez je asistirao, a Isa pogodio za prednost gostujućeg tima.

Nije se dugo čekali na odgovor Ludogoretsa. Igrala se dvadeseta minuta kada je Despodov postigao pogodak na asistenciju Igora Thiaga.

Fernandez ponovo asistent, a Isa ponovo strijelac u 34. minuti i gosti na poluvrijeme odlaze s prednošću od 1:2.

Ipak, Kiril Despodov se potrudio da Ivaylo Petev bude sretan nakon svoje prve utakmice po povratku na klupu Ludogoretsa.

Prvo je bugarski fudbaler postigao gol za 2:2 u 75. minuti iz penala, da bi u prvoj minuti nadoknade zatresao mrežu gostiju za sva tri boda.

Uveliko su gosti domaćinima olakšali posao u 72. minuti kada je drugi žuti karton dobio Panayotov.

Petev je mnogo cijenjen u Bugarskoj i zaista zaslužuje sve pohvale i u bh. sportskog javnosti kada je pozvao na 'novi posao' Adilovića i Kozlića.

Bh. treneri vrlo rijetko odlučuju da povedu sa sobom kolege iz naše zemlje, no Bugarin je pokazao drugačiju stranu i mnogima održao lekciju po ovom pitanju. Ostao je dosljedan timu ljudi sa kojima je radio i nije ni čudo što ga javnost u našoj zemlji itekako poštuje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U našu zemlju uvijek može doći čista obraza i sa osmijehom, za razliku od mnogih... Mnogih trenera koji su vrlo često 'puni' priče o Bosni i Hercegovini, patriorizmu, podršci kolegama trenerima, a na djelima je priča potpuno drugačija.

Ivaylo, veliko bravo!

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.