Mirza Varešanović: Negodovanje navijača? To je sasvim normalno

Komentar nakon utakmice

Mirza Varešanović: Negodovanje navijača? To je sasvim normalno

E. Škorić, foto: D. Kurbegović

U 22. kolu Premijer lige BiH Sarajevo je poraženo od Veleža sa 1:0, zbog čega je trener Bordo tima Mirza Varešanović jasno jako razočaran.

U četiri meča pod vodstvom trenera Mirze Varešanovića, Sarajevo ima učinak od jedne pobjede, jednog remija i dva poraza.

Poslije današnje utakmice, Varešanović je dao realan komentar, rekavši da su njegovi igrači danas puno više zaslužili jer su bili bolji, jer su stvorili više šansi, ali jednostavno "lopta nije htjela u gol".

"Šta reći poslije ovakve utakmice i ovakvog poraza. Od samog početka igrlai ofanzivno, kontrolisali utakmicu i stvarali šanse, ali nismo imali sreće da postignemo pogodak. Poslije toga smo pokušali sa nekim izmejanam i sa preskakanjem igre dođemo do izjednačenja. Jednostavno, nismo uspjeli. Igrači su dali sve od sebe. Puno više smo zaslužili, ali to je tako u fudbalu", rekao je Varešanović nakon utakmice.

"Nismo zadovoljni jer nismo dali gol na zadnja dva meča. Mi samo zahtijevamo dobar teren, a nama je ovo treća domaća utakmica na trećem različitom terenu. Mi hoćemo da igramo, ali lopta nije htjela u gol i onda nakon jedne kontre sami sebi dajemo gol", dodao je trener Sarajeva.

Upitan je i da li je istina da su dva člana stručnog štaba pred odlaskom u Ludogorec kod Ivajla Peteva, bivšeg selektora BiH.

"Ne bih sad o tome. To je u ovom momentu manje bitno".

Po završetku utakmice, bilo je dosta negodovanja, navijači su bili jako ljuti, a skandirali su protiv Varešanovića, traživši njegovu ostavku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Savim normalno. Ambijent je bio super, navijači su nas nosili, hvala im. Njihovo negodovanje nakon utakmice, to je sasvim normalno.

Izašao je raspored i za ključni dio sezone, a Sarajevo će u 23. kolu biti domaćin Posušju. Možda je to prilika da ovaj tim najzad ostvari toliko potrebnu pobjedu i najavi nešto bolje partije u ostatku sezone, mada su mnogi mišljenja da je plasman u Evropu sada nemoguća misija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
Magarcina.. Normalno je glupane da Sahinovic ima vise dodira sa loptom nego igraci u polju ? Natovaris napad i naredis igracima da vracaju loptu golmanu ? Ti si najgluplji trener u istoriji FK Sarajeva, nije nit ce kad bit normalno da navijaci negoduju jbo te otac odvratni.. Ono sto gledamo je fuj.. Sa takvim igracima i sa takvim potencijalom samo degenerik moze trazit izgovore..
1 3
user1678285104
Da se igralo na koševu 3 0 bi utakmica zavrsila, jednostavno ne moze se igrat fudbal na ovakvim oranicama
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi