Mirzi Varešanoviću je put do svlačionice trajao kao vječnost
Video:Dino Kurbegović

Brojne uvrede i zvižduci

Mirzi Varešanoviću je put do svlačionice trajao kao vječnost

E. Škorić, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Sarajeva su u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na zamjenskom terenu u Doboju u Kaknju ugostili Velež i, iako blagi favoriti, doživjeli poraz.

Sarajevo je na terenu zaslužilo više, ali nogomet je takav - katkad propustite iskoristi šanse, a gost vas kazni i uzme cijeli plijen.

"Vidjeli ste, čitavo vrijeme smo napadali s obzirom da nam teren nije odgovarao. Znali smo da neće biti šansi, mi svoje nismo iskoristili, Velež jeste. Možda rezultat nije realan, ali nama ostaje jedino da čestitamo Veležu. Trebamo se okrenuti našoj igri i nadati se boljim utakmicama", rekao je pomoćnik Mirze Varešanovića Senad Repuh u izjavi za TV nakon utakmice.

Mirza Varešanović nije došao da da izjavu i to nije prvi put. Jako je razočaran, a tokom meča navijači su mu skandirali da ode, ali on i dalje nema namjeru da napušta klupu Sarajeva i pored "vatrenog" dočeka koji mu je priređen.

Nakon što je krenuo prema svlačionici stadiona Mladosti, susreo se sa žestokim zvižducima i uvredama nezadovoljnih navijača.

Mogli bismo reći da mu je taj put do svlačionica trajao kao vječnost, no u karijeri se i kao igrač i kao trener već navikao na takve stvari.

Oglasi

Pritisak je sve veći, ali Varešanović i dalje ima povjerenje rukovodstva kluba i smatra da će prije ili kasnije njegov plan biti sproveden i da će Sarajevo proigrati, a samim tim i početi da pobjeđuje.

Bordo klub je daleko od cilja, a on je plasman u Evropu. S obzirom da više ne učestvuje ni u Kupu, košmarna sezona za tim s Koševa, koji je zimus doveo mnoga vrhunska pojačanja, ali nije pomoglo.

Sarajevo je poraze u nastavku sezone doživjeli od Zrinjskog i Veleža, odigarn je mršavi remi sa Željezničarom, dok je najbolja partija pružena na Pecari kada je Sarajevo pobijedilo Široki sa 3:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar i Sarajevo svoj treći susret u aktuelnoj sezoni odigrat će početkom maja, tačnije 13. ili 14. maja i to u okviru 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Domaćin je Sarajevo.

Sarajevo narednu utakmicu igra kod kuće protiv Posušja, a u 24. kolu gostuje ekipi Slobode u Tuzli.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676165683
Treba pitati ove narkomane i klošare ko bi njima odgovarao.. Eto Mirza kriv jer su danas promašili 4 čista zicera i Mirza kriv jer golman nije uhvatio loptu koju bi moja tetka rahmetli uhvatila…
7 1
Lavillenie
Pravi navijaci torpeda psovanje familije svakom treneru da Murinjo dodje isto bi ga cekalo
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi