Sve je već riješeno

Zrinjski od prve minute u sastavu koji vjerovatno nikada više neće početi neku utakmicu

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević
Danas se igra revanš meč četvrtfinala Kupa naše zemlje između Zrinjskog i Radnika iz Bijeljine.

Zrinjski je u prvom meču slavio 3:1 i praktički sve riješio. Gostima za prolaz treba pravo čudo i bila bi to senzacija za pamćenje.

Susret se igra u Čitluku od 15 sati, a na centru će se naći Elvedin Topuzović iz Tuzle sa pomoćnicima Mirzom Čejvanovićem (Tuzla) i Marijan Ćosić (Široki Brijeg). Četvrti sudija je Benjamin Deljković iz Sarajeva.

Treneri Krunoslav Rendulić i Velibor Đurić odlučili su se za početne postave.

Sasvim očekivano, Rendulić je od prve minute poslao tim koji gotovo sigurno nikada više neće početi jednu utakmicu. U kombinaciji nisu glavne zvijezde, što je i očekivano.

HŠK Zrinjski: Topić, Barišić, Jukić, Zlomislić, Kiš, Mandić, Bekić, Stanić, Ilinković, Memija, Magdić.

FK Radnik Bijeljina: Lakić, Jokić, Paranos, Došlo, Matković, Vasić, Marković, Rašević, Perišić, Gavrić, Milošević.

Strijelci za Zrinjski u prvom meču bili su Damir Zlomislić, Tomislav Kiš i Slobodan Jakovljević. Za Radnik je pogodio Dušan Ristić.

Zrinjski je lider na tabeli Premijer lige i sigurno korača ka novoj tituli, a za vikend će ugostiti fenjeraša FK Igman Konjic.

Radnik je član Prve lige RS i na petom mjestu je sa 33 osvojena boda. U borbu za prvaka neće se moći uključiti s obzirom da za Krupom zaostaje 16 bodova.

Za vikend Radnik dočekuje Slaviju.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Preostali revanš susreti četvrtfinala Kupa BiH igraju se sutra i u četvrtak.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.