Već su poznata prva dva para 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

Počinje treći dio sezone

Već su poznata prva dva para 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

E. Ganibegović

Idućeg vikenda počinje treći dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine kada se posljednjih 11 kola igra po Bergerovom sistemu.

Kompletan raspored znat ćemo danas nakon što se odigraju i preostale dvije utakmice 22. kola.

U Kaknju se sastaju Sarajevo i Velež, dok u Modriči dobojska Sloga dočekuje Željezničar.

Već su poznata prva dva para 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, s obzirom na to da na prve i posljednje dvije pozicije neće biti promjena.

Zrinjski će tako u Mostaru dočekati posljednjeplasirani Igman kojeg je jučer savladao s 0:3, dok će Široki Brijeg ugostiti Tuzla City.

Podsjetimo, prvak Bosne i Hercegovine izborit će kvalifikacije za Ligu prvaka, drugi i treći tim kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Oglasi

Osvajač kupa također ide u Konferencijsku ligu, a četvrtoplasirani tim iz lige će u Konferencijsku ligu ukoliko neka od prve tri ekipe osvoji kup.

Prema trenutnom stanju, Zrinjski će u Ligu prvaka, Široki Brijeg i Borac u Konferencijsku ligu, a Željezničar se nada da će s četvrte pozicije u Evropu ukoliko Zrinjski osvoji kup.

Također, opcija za Željezničar je i da osvoje kup i tako se plasiraju u Evropu i ne gledaju na poziciju u ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izabranici Edisa Mulalića su na dobrom putu da se plasiraju u polufinale kupa jer su u prvom meču na Grbavici s 2:1 savladali Zvijezdu.

Zanimljivo će biti i u borbi za ostanak gdje su kandidati za ispadanje Igman, Sloboda, Tuzla City, Leotar i Sloga. 

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1655831611
Jel onda treći protiv desetog četvrti protiv devetog itd
0 0
kempa
Za ostanak i Posušje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi