FOTO: EPA

Zaostala utakmica u Euroligi

Košarkaška ludnica u Istanbulu: Nevjerovatna treća četvrtina, raspoloženi Musa i čudesni Efes

H. Zilić

U Istanbulu je večeras odigrana zaostala utakmica 24. kola Eurolige. Efes je dočekao Real Madrid i na kraju slavio rezultatom 90:89 u nevjerovatnoj utakmici

Meč je bio prvobitno odložen zbog razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku početkom prošlog mjeseca.

Utakimca u Istanbulu počela je efikasno s obje strane, a nešto bolji rival u prvoj četvrtini bio je Real koji je prvi period i dobio sa 18:24.

U drugom periodu bude se domaćini, bili su raspucani i na odmor odlaze sa tri poena razlike (42:39).

Treća četvrtina će se dugo pepričavati u košarkaškim krugovima. Siutacije kakve često ne viđamo ni u NBA ligi.

Efes je u trećoj četvrtini razmonitrao Real, a postigli su čak osam trica. Rezultat treće četvrtine glasio je 35:21 za istanbulski tim.

Tako je Efes u posljednji period ušao sa 17 poena razlike.

Posljednju četvrtinu Real otvara bolje sa serijom 10:2. Na vrijeme su se vratili u život nakon užasne treće četvrtine.

Efes se nije nikako mogao probuditi u četvrtoj četvrtini i u prvih sedam minuta postigli su samo dva poena.

Tri minute prije kraja utakmice Anadolu Efes je poveo 81:75 i ušli smo u koliko toliko uzbudljivo završnicu.

U završnici mečea više sreće, znanja i preciznosti imala je ekipa Efesa i slavila rezultatom 90:89. Interesantno da je Real minut prije kraja totalno preokrenuo rezultatom poveo 83:84, ali ipak Efes privodi meč u svoju korist.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Reala naš Džanan Musa imao je još jednu odličnu partiju. Musa je završio meč sa 16 poena, dva skoka i pet asistencija. Deck je imao 15 poena, a Rodriguez 14 poena.

U redovima Efesa raspoložen je bio Bryant sa 17 poena, pet skokova i tri asistencije, odličan je bio i  Larkin sa 18 ubačenih poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.