Džanan Musa je danas doživio nešto što vjerovatno nikad više neće
Bh. košarkaš je kao i većina drugih glavnih igrača Reala ostao bez velike minutaže danas (Foto: EPA)

Bez poena uz malu minutažu

Džanan Musa je danas doživio nešto što vjerovatno nikad više neće

M. Šljivak

Real Madrid je u 22. kolu španske ACB lige lagano na svom parketu savladao Bilbao rezultatom 86:65 i došao je do 19. trijumfa u prvenstvu ove sezone. Džanan Musa je imao skromnu minutažu i ostao je bez poena dok je Emir Sulejmanović bio jedan od boljih pojedinaca u ekipi Bilbaa.

Real Madrid je bez većih problema pobijedio Bilbao na svom parketu u 22. kolu ACB lige. Iako je igrao doslovno s rezervama, domaći sastav je bez puno muke upisao novi trijumf.

Real je poprilično tromo ušao u ovaj meč. U neefikasnoj prvoj dionici Kraljevi su ubacili samo 11 poena, ali srećom po njih ni baksijski klub nije previše blistao, pa je nakon 10 minuta igre bilo samo plus četiri u korist gostiju, 15:11.

Međutim, u drugoj dionici Real preuzima potpunu kontrolu nad utakmicom. Ovaj dio igre domaći dobijaju s 27:13 i na odmor odlaze s jako dobrih 10 poena prednosti, 38:28.

Prednost se tokom trećeg perioda iz napada u napad povećavala. Uspio je kraljevski klub napraviti seriju od 10 kojom se potpuno odvojio od Bilbaa i na ulasku u posljednju četvrtinu imali su nedostižnih 23 poena razlike, 64:41.

Nije Bilbao ništa mogao napraviti u posljednjih deset minuta utakmice. Real je lagano priveo meč kraju i došao je sigurno dao nove pobjede u prvenstvu španije.

Oglasi

Džanan Musa danas nije igrao previše. Na parketu je proveo samo četiri minute i upisao je skok i asistenciju i nije imao pokušaj prema protivničkom košu.

Treba istaći da je trener Kraljeva Mateo Chus odlučio odmoriti većinu glavnih igrača za naredne izazove u Euroligi i protiv Bibaa su mnogo veću minutažu imali drugi igrači.

Real su do trijumfa vodili Fabien Causer sa 16 i Eli John N'Diaye i Abalde su dodali po 14 poena, a na drugoj strani Kyser i Reyes su ubacili po 10 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Dobru rolu u baksijskom klubu odigrao je Emir Sulejmanović. On je za 25 minuta na parketu ubacio devet poena i imao je pet skokova.

Kraljevi su prvi na tabeli ACB lige s omjerom od 19-3, dok je Bilbao na 11. mjestu s omjerom od devet pobjeda i 13 poraza.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti