Poznato ime novog selektora?

Bevanda najozbiljniji kadnidat za preuzimanje klupe futsal reprezentacije BiH

Esmer Oštraković

Ivo Krezo podnio je ostavku na mjestu selektora futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine, a najozbiljniji kandidat za novog selektora je Tomislav Bevanda.

Naime, nakon što se naša futsal reprezentacija nije uspjela plasiratu u Elitnu rundu kvalifikacija za Mundijal 2024. godine, Krezo je odlučio da ode.

U posljednjem susretu bh. futsalerima bila je ptorebna pobjeda protiv Češke od dva gola razlike, ali je upisan visok poraz od 5:1.

Tako su naši reprezentativci zauzeli treće mjesto u kvalifikacionoj grupi, a upisana su četiri poraza u četiri odigrana susreta.

Najveći uspjeh sa reprezentacijom ostvario je u martu iste godine, plasiravši se na EURO 2022, što je jedini nastup bh. futsalera na jednom velikom takmičenju.

Njegov nasljednik će najvjerovatnije biti bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i jedan od najboljih futsal igrača koje je Bosna i Hercegovina ikada imala, Tomislav Bevanda.

On je u dosadašnjoj trenerskoj karijieri radio kao trener TSV Weilemdorfa u Njemačkoj sa kojim je osvojio titulu prvaka u sezoni 2018/2019.

Nakon toga preuzeo je ekipu Brotnja iz Čitluka, a kako sada stvari stoje najvjerovatnije će postati novi selektor futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.