Poraz BiH od Armenije na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu
Sjajan meč odigran je u zeničkoj Areni, a gosti su sjajnom igrom u drugom poluvremenu došli do velike pobjede

Sjajan meč u Areni i veliki preokret gostiju

Poraz BiH od Armenije na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u zeničkoj Areni u okviru 1. kola Grupe 3 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo dočekala tim Armenije, a u sjajnom meču slavila je gostujuća selekcija nakon velikog preokreta rezultatom 3:4.

Izabranici Ive Kreze nakon što su po prvi puta nastupili na Evropskom prvenstvu u ovim kvalifikacijama pokušat će da izbore i historijski plasman na najveću smotru futsala na svijetu. Ipak za utakmice protiv Armenije i Češke Republike, selektor je bio lišen usluga trojice igrača, Jelića, Petaka i Džindića što je bio siguro hendikep za našu selekciju.
Naši reprezentativci su sjajno otvorili utakmicu, te su već u 38 sekundi preko Davora Arnautovića došli u vodstvo 1:0. Nastavili su domaći igrači da stvaraju šanse pred golom gostiju, a novi gol u mreži reprezentacije Armenije desio se u 6. minuti, kada autogol postiže Khromykhov za vodstvo BiH 2:0. Mogla je BiH i do još jednog gola, gostujući golman je izašao visoko na protivničku polovinu, lopta je došla do Kahvedžića lob udarac pogađa okvir gola.
Nakon toga gosti su preuzeli inicijativu, te u 8. minuti stižu do prvog gola, a strijelac za smanjenje vodstva 2:1 bio je Luan Muller. Prvi dio okončan je vodstvo BiH rezultatom 2:1, a vrijedi istaći i da se Vlado Gašpar povrijedio, te na njega selektor domaće selekcije nije mogao računati u nastavku utakmice

U drugom poluvremenu još dosta uzbuđenja, Armenija je igrala veoma dobro, imali su veliki motiv protiv selekcija koja je sudjelovala na Evropskom prvenstvu.
Gosti u 25. minuti stižu do izjednačenja, sjajan gol postigao je Khromykhova, koji se tako iskupio za onaj autogol iz 6. minute utakmice, te svojoj selekciji donio izjednačenje rezultata na 2:2. Nova nevolja za domaće fudbalere došla je u 32. minuti, kada je izravni crveni karton dobio kapiten Josip Sesar. Kazna za promašaje domaće selekcije stigla je u 36. minuti došli do potpunog preokreta, te golom Lucasa Pozenskog došli do vodstva 2:3. Ipak njihovo vodstvo nije trajalo ni minutu, jer već u narednom napadu domaći golman Darko Milanović sjajnim golom donosi izjednačenje 3:3. U posljednjoj minuti, odnosno 27 sekundi do kraja gosti stižu do četvrtog gola, strijelac je bio Denis Nevedrov za konačnih 3:4 za selekciju Armenije.

Bosna i Hercegovina će za tri dana odigrati i novi meč u okviru kvalifikacija, a naša selekcija će gostovati u Brnu Češkoj Republici.

Top Komentari

SarajFK
Neja veze. Idemo dalje.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi