Futsaleri BiH u nemogućoj misiji nakon gostovanja Češkoj

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Futsaleri BiH u nemogućoj misiji nakon gostovanja Češkoj

A. Čaušević

Futsaleri BiH su upisali drugi poraz u sklopu glavne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Ive Kreze se gostovali reprezentaciji Češke te upisali poraz sa 4:2 i tako se doveli u jako tešku situaciju.

Černi je doveo domaće u vodstvo u 9. minuti, da bi u 16. minuti izjednačio Gosto što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U 24. i 25. minuti Česi odlaze na dva gola razlike nakon što su pogađali Seidler i Drozd. Nadu našoj selekciji vratio je Aladžić u 33. minuti.

Ipak, Zaruba u 35. minuti postiže četvrti gola za domaće i tako riješeva pitanje poraza koji je naše futsalere udaljio od poraza.

Prije nekoliko dana upisan je nesretni poraz od Armenije sa 3:4 pa su najbolji bh. futsaleri na nula bodova poslije dva odigrana meča.

Poslije dva odigrana kola Češka i Armenija imaju po tri boda te je sasvim jasno da će se između njih odlučivati ko će biti prvi na tabeli.

Naša reprezentacija kvalifikacije nastavlja u martu, ali je već sada jasno da će biti potrebno čudo kako bi se plasirali u elitnu rundu kvalifikacija.

Podsjećanja radi, u elitnu rundu prolazi 12 pobjednika grupa te četiri najbolja drugoplasiran tima. Preostalih osam timova će igrati baraž.

S obzirom na uvodna dva poraza bit će neophodno pobijediti Armeniju u gostima i Češku na domaćem terenu što će biti sve osim lagan zadatak.

Top Komentari

SarajFK
A bas me cudi da se neka nasa reprezentacija nece kvalifikovati na veliko takmicenje.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi