Futsaleri BiH danas kreću po velike stvari

Počinju kvalifikacije za SP

Futsaleri BiH danas kreću po velike stvari

A. Čaušević

Futsaleri BiH danas počinju drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Prvi protivnik bh. reprezentacije je Armenija, a u našoj grupi se nalazi još reprezentacija Češke.

"Selekcija Armenije je kvalitetna ekipa i ima nekoliko brazilskih igrača. Očekujemo zanimljivu utakmicu, a s obzirom na to da smo prošle kvalifikacije igrali bez publike zbog korone, vjerujem da ćemo sad imati značajnu podršku sa tribina."

Koristim ovu priliku da pozovem navijače da nas podrže. Ovo je dobra generacija igrača i siguran sam da će svi koji dođu u zeničku arenu imati šta da vide", kazao je u najavi utakmice Mirko Čampara, pomoćnik selektora Ive Kreze.

Igrač Davor Arnautović je poručio da će on i saigrači učiniti sve da dođu do trijumfa.

"Dobro smo se spremali, radili smo dva puta dnevno ove sedmice. Trudili smo se da se što bolje uigramo i spremimo pred utakmice sa Armenijom i Češkom Republikom."

"Dat ćemo svoj maksimum da dođemo do željenih rezultata. Imamo dobru atmosferu i jedinstvo u ekipi, te vjerujem da možemo puno toga pokazati u ovim kvalifikacijama."

Utakmica protiv Armenije će se igrati u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, a ulaz je besplatan. Duel sa Češkom je na programu 20. septembra kada naša selekcija gostuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi