Večeras ćemo dobiti posljednja dva učesnika četvrtine finala Lige prvaka.

Liverpool i Eintracht jure zaostatak

Sastavi objavljeni: Real i Napoli jednom nogom u četvrtfinalu, ali...

Eldar Ganibegović

Večeras se igraju posljednje dvije revanš utakmice osmine finala Lige prvaka. Tako ćemo nakon Chelseaja, Milana, Bayerna, Intera, Benfice i Manchester Cityja dobiti i preostala dva učesnika četvrtfinala.

Obje utakmice igraju se od 21 sat. U Madridu će Real ugostiti Liverpool, dok će na jugu Italije domaćin biti Eintrachtu iz Frankfurta, prošlosezonskom osvajaču Evropske lige.

Domaći timovi u ove utakmice ulaze s prednošću. Real Madrid je u sjajnoj utakmici na Anfieldu savladao Liverpool s 2:5, dok je Napoli iz Njemačke donio rezultat 0:2.

Objavljeni su i sastavi timova za obje utakmice, te ostaje da vidimo da li Liverpool i Eintracht mogu napraviti nešto na gostovanjima, kad već nisu pred svojim navijačima.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Eder Militao, Nacho, Kroos, Benzema, Modrić, Camavinga, Valverde, Vinicius Junior, Rudiger. 

Liverpool: Alisson, Van Dijk, Fabinho, Milner, Konate, Salah, Gakpo, Diogo Jota, Robertson, Nunez, Alexander-Arnold. 

Napoli: Meret, Anguissa, Min-Jae, Kvaratskhelia, Lobotka, Osimhen, Politano, Rrahmani, Rui, Zielinski.

Eintracht: Trapp, Borre, Buta, Gotze, Kamada, Knauff, Lenz, Ndicka, Sow, Rode, Tuta. 

Podsjetimo, parove četvrtfinala saznat ćemo za dva dana kada će biti obavljen žrijeb kako za Ligu prvaka, tako i za Evropsku i Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka igrat će se 11. i 12. aprila, dok su revanši na rasporedu 18. i 19. aprila. 

Finale se ove sezone igra u Istanbulu. Titulu brani Real Madrid osvojenu u Parizu prošle godine pobjedom protiv Liverpoola i Redsi večeras imaju šansu da im se osvete, ali bit će vrlo teško stići zaostatak od tri gola. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.