Dečko koji je oduševio Španiju na ljeto bi mogao obući dres Real Madrida

Veiga na meti Kraljeva

Dečko koji je oduševio Španiju na ljeto bi mogao obući dres Real Madrida

E. Ganibegović

Real Madrid poznat je kao klub s odličnim skautingom. Nebrojeno su puta pogodili s mladim igračem koji je u njihovim redovima postao svjetska zvijezda, a vidjet ćemo da li će to slučaj biti i sada.

Madridski Real bi uskoro mogao dovesti još jednog velikog talenta u svoje redove. Ovaj put riječ je o veznjaku Gabriju Veigi, trenutno igraču Celte iz Viga.

Španac ove sezone izgleda sjajno, te privlači pažnju brojnih skauta, te bi na ljeto mogao da napravi transfer u najveći klub na svijetu.

Aktuelnu sezonu započeo je kao drugoligaški igrač, a trenutno je u prvih jedanaest Celte iz Viga za koju je odigrao već 24 utakmice u La Ligi. Postigao je osam golova i upisao tri asistencije.

Dvadesetogodišnjak je u februaru izabran za najboljeg igrača lige, a najveći klubovi već obraćaju pažnju na njega. Pored Real Madrida, piše se da ga žele i neki klubovi iz engleske Premier lige.

Na terenu pokazuje veliku fudbalsku inteligenciju. Ne boji se riskirati, što mu pomaže u konstruisanju akcija i stvaranju puta do protivničkog gola.

Oglasi

Kako pišu španski mediji, među kojima je i portal "Football Espana", Real bi vrlo rado u svojim redovima vidio ovog mladog i talentovanog fudbalera.

Međutim, novac bi se mogao pokazati kao prepreka, jer Veiga u ugovoru ima otkupnu klauzulu od 40 miliona eura i navodno planira produžiti ugovor sa svojim trenutnim klubom. 

Također, piše se da Real Madrid nema namjeru da preplaćuje bilo koga, pa ni njega, te ostaje da se vidi da li će i nakoji način klubovi postići dogovor. 

Stoga u Madridu traže druge načine za finaliziranje transakcije. Priča se da će Real ponuditi najviše 25 miliona eura za Veigu i u ugovor će uključiti Rafu Marina, 20-godišnjeg stopera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo je prilično iznenađujući potez jer Marin također važi za talentovanog igrača. Kako prenosi "Football Espana", Raul Gonzalez, koji vodi momčad Castille, preporučio je čelnicima kluba da produže ugovor s njim.

Zasad se, međutim, ne zna hoće li Realova ponuda zadovoljiti Celtu iz Viga, a posebno njenog predsjednika Carlosa Mourina koji važi za prilično tvrdoglavu osobu. Ostaje pričekati razvoj situacije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi