Ko bi rekao da će se ovo desiti jednog dana

Desilo se čudo: Fudbalski svijet u nevjerici zbog poteza "divljaka" Diega Costa

Admin Čaušević

Diego Costa je bio neiskorištena zamjena u porazu Wolverhamptona od Leedsa rezultatom 2:4 u subotu, ali se iskusni napadač ipak našao u centru akcije kada su porasle tenzije na Molineuxu.

Bilo je to teško poslijepodne za domaćine, koji su ostali na samo tri boda od zone ispadanja iz Premieshipa nakon porada od Leedsa.

Wolvesi su gubili 3:2 kada je utakmica ušla u sudijsku nadoknadu, uz to ekipa Julena Lopeteguija također je imala čovjeka manje nakon crvenog kartona španskom lijevom beku Jonnyju.

Gosti su do četvrtog pogotka stigli u 97. minuti kada je Rodrigo zabio, taj gol nije mogao proći bez kontroverzi klupa Wolvesa bila je uvjerena da je veznjak Leedsa Marc Roca ranije povukao Adamu Traorea za dres.

Te tvrdnje je provjerio i sudija Michael Salisbury kada mu je VAR naložio da pregleda gol na svom monitoru uz teren.

Unatoč protestima Wolvesa, Salisbury nije vidio razloga da poništi svoju prvobitnu odluku i cilj je ostao.

Dok je Leeds slavio ključnu pobjedu na gostovanju, domaća klupa je apsolutno pobjesnila.

Možda i najviše nervoze kod domaćih Wolvesa je pokazivao veznjak Matheus Nunes, koji je jednostavno odbio prihvatiti da je odluka sudije bila da se gol prizna.

Nunes je dobio crveni karton, a poslije toga je krenuo i na sudiju. Onda se desilo čudo. "Divljak" Diego Costa se našao u ulozi "mirotvorca".

Tokom svoje legendarne karijere, bivši španski reprezentativac Costa obično nikad nije bio daleko od problema.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, u subotu su se stvari okrenule, jer je 34-godišnjak preuzeo na sebe odgovornost da smiri svog mlađeg saigrača i spriječi ga da upadne u daljnje probleme.

Bio je to pametan potez Coste, ali nije nešto što smo navikli vidjeti od njega. Izgleda da je konačno sazrio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.