Šta se nalazi u glavi Diega Coste? Nokautirao je protivnika i završio s fudbalom do daljnjeg!

Povratak starim navikama

Šta se nalazi u glavi Diega Coste? Nokautirao je protivnika i završio s fudbalom do daljnjeg!

E. Škorić

Diego Costa je poznat kao jako prgav igrač, a danas je to pokazao tako što je protivničkog igrača udario glavom.

Wolverhampton je s Brentfordom odigrao 1:1, a Diego Costa je u nadoknadi vremena glavom udario defanzivca gostiju Bena Meeja. Sudija isprva nije uočio ovaj incident, ali je dobio poziv iz VAR sobe, nakon čega je pokazao bivšem reprezentativcu Španije put prema svlačionici.

Costa će dobiti najmanje tri utakmice suspenzije i neće biti na terenu do kraja godine, pošto slijedi Svjetsko prvenstvo u Kataru i pauza u klupskom fudbalu.

Costa se nedavno pridružio Wolvesima, a ranije je u Engleskoj igrao za Chelsea. U svom prvom mandatu u Premier ligi nije dobio crveni karton, no na samom početku drugog jeste.

Brazilski napadač je bio više od pola godine bez kluba nakon što je napustio Atletico Mineiro, ali su Wolvesi odlučili da ga angažuju.

Oglasi

Costa je prošlog ljeta potpisao za Atletico Mineiro, ali je samo pola godine nastupao u dresu brazilskog kluba, te je početkom januara odlučio da sporazumno raskine saradnju.

Ovaj 33-godišnji napadač se povezivao s mnogim klubovima širom svijeta, a ranije je kao igrač Chelseaja postigao 52 gola na 89 mečeva i sa Plavcima je bio prvak Evrope.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iskusni napadač je još nastupao i za Atletico Madrid, Rayo Vallecano, Bragu, Celtu, Penafiel, Valladolid... Ima 2 nastupa za reprezentaciju Brazila još u 2013. godini, a onda je odlučio da promijeni reprezentaciju i da uzme španski pasoš. Na 24 meča za Furiju dao je 10 golova.

Njegove fudbalske kvalitete i golgeterske sposobnosti nisu upitne, ali često puta je radio razne gluposti na terenu i izvan njega, što je opet nekako i normalno za tipa koji dolazi iz Brazila.

Top Komentari

Klicko
Budala ne zna da var postoji.Pa igraš u penal madridu čovječe,takve stvari kod njih prolaze
0 4
user1656135209
Smeće.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi