Diego Costa potpisao za Wolverhampton, a onda se prepao kao nikada prije u životu

Mislio je da se šale

Diego Costa potpisao za Wolverhampton, a onda se prepao kao nikada prije u životu

E. Čaušević

Brazilski napadač Diego Costa jučer je zvanično predstavljen kao novo pojačanje Wolverhamptona.

Diego Costa je čak devet mjeseci bio bez kluba nakon što je početkom godine prekinuo saradnju s Atletico Mineirom, ali niko nije očekivao da bi se iskusni napadač mogao vratiti u Premiership.

Povezivao se prethodnih mjeseci s mnogim klubovima, ali nije uspio da postigne dogovor. Ipak, potom je za Costu stigla neočekivana ponuda koju jednostavno nije mogao da odbije.

Wolverhampton je odlučio da kontaktira ovog 33-godišnjeg napadača jer imaju velikih problema kada je napad u pitanju.

Prvo se povrijedio Saša Kalajdžić u debiju za Wolverhampton, a Raul Jimenez je ostao jedini izbor na poziciji napadača. Zbog toga su odlučili da dovedu novo pojačanje, a izbor je pao upravo na Costu.

Nekadašnji napadač Atletico Madrida i Chelseaja jučer je zvanično predstavljen kao novo pojačanje Wolvesa s kojima je potpisao ugovor do kraja ove sezone.

Oglasi

Wolverhampton je na sjajan način predstavio Costu u videu na kojem on nosi dres novog kluba, ali također i na lancima vodi vukove koji su zaštitni znak kluba za koji je tek potpisao.

Video je oduševio mnoge, ali je Costa nakon toga priznao da se nikada u životu nije tako prepao nego kada su mu rekli da će voditi vukove na lancima kako bi uspjeli da snime video.

"To su zaista bili vukovi, a ne obični psi kako misle svi. Bilo je to neobično iskustvo, ali se zaista nisam osjećao ugodno. Imam i sam pse kod kuće, ali razlika je što su ovo bili vukovi. Nikada u životu se nisam tako prepao. Samo sam mislio o tome da bi se mogli okrenuti prema meni i napasti me", priča Costa i dodaje.

"Tu je bila žena koja ih je dresirala i stalno ih je dozivala kako bi išli naprijed, ali mi baš nije ugodno. Znao sam da sam gotov ako krenu na mene, baš sam se prepao i bio sam presretan kada smo sve snimili i završili".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Image

Costa bi već u subotu mogao da debituje u dresu Wolverhamptona kada će ovaj tim ugostiti Manchester City. Ima odlično iskustvo igranja u Premiershipu gdje je ranije nastupao za Chelsea i to s dosta uspjeha.

Top Komentari

herrr_remi
Nije ovo vidjelo vuka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi