Vodeći tim Bundeslige nakon 25. kola Bundeslige bit će Borussia Dortmund.

Preokret u Leverkusenu

Bundesliga ima novog lidera: Bayernu presudila dva penala!

Eldar Ganibegović

Meč koji je direktno utjecao na prvo mjesto u Bundesligi gledali smo danas u 25. kolu Bundeslige, a poslije ovog meča osim pobjednika Bayera slavi i Borussia Dortmund.

Bayer Leverkusen je s 2:1 savladao minhenski Bayern nakon preokreta, a Bavarcima su presudila dva penala u drugom poluvremenu.

Prvo veće uzbuđenje bilo je odmah i gol Bayerna. Kimmich je šutirao s ruba kaznenog prostora, neko je zakačio loptu i ona je završila u mreži domaćina. Gol pogledajte OVDJE

To je bilo i skoro sve što smo zanimljivo vidjeli u prvom dijelu igre, da bi Nagelsmann na startu drugog dijela napravio trostruku izmjenu.

Umjesto Cancela, Manea i Mullera na teren je poslao Gnabryja, Comana i Musialu, a čini se da mu se to nije isplatilo onako kako je mislio da će.

Dosuđen je penal za domaće nakon deset minuta igre u drugom dijelu, a siguran realizator bio je argentinski fudbaler Exequiel Palacios. OVDJE pogledajte taj gol. 

Osamnaest minuta nakon toga, deja vu. Penal za Bayern, Palacios uzima loptu i pogađa, ovaj put za potpuni preokret. Gol pogledajte OVDJE

Do kraja utakmice Bayern nije napravio ništa specijalno pred golom domaće ekipe koja je tako osvojila važna tri boda, ali i obradovala Borussiju Dortmund.

Naime, sada je Borussia na prvom mjestu s 53 boda, bodom više od Bayerna, a upravo se ova dva tima sastaju u narednom kolu nakon reprezentativne pauze.

Apotekari su na osmom mjestu s 37 bodova i hvataju priključak za pozicijama koje vode u Evropu. U idućem kolu gostovat će kod Schalkea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 25. kolo:

Bayer - Bayern 2:1 (Palacios 55' (P), 73' (P); Kimmich 23') 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.