"Prošao sam mnogo toga, igrao za veliki Bayern, ali Real je nešto posebno"
Toni Kroos je stekao ime u dresu minhenskog Bayerna, ali iako je Nijemac Real Madrid je za njega nešto posebno (Foto: EPA)

Toni Kroos iskreno

"Prošao sam mnogo toga, igrao za veliki Bayern, ali Real je nešto posebno"

M. Šljivak

Toni Kroos (33) ostaje bez ugovora s Real Madridom na kraju ove sezone, a iskusni njemački fudbaler još uvijek nije donio odluku o nastavku karijere. Pretpostavlja se da bi mogao produžiti saradnju s madridskim velikanom u kojem je osvojio gotovo sve što je mogao i kojeg smatra izuzetnim.

Toni Kroos jedan je od najboljih veznjaka svijeta u proteklih 10-ak godina. Sjajni Nijemac ispostavio se kao odlično pojačanje Florentina Pereza i višestruko im se isplatilo ulaganje 25 miliona eura u njega 2014. godine.

Kroos je uz Modrića i Casemira godinama činio neuništivi trio Reala. Osvojeno je obilje trofeja, ali vrlo je moguće da njemački veznjak provodi posljednje mjesece u dresu Kraljeva.

Razgovora o nastavku karijere na još jednu sezonu postoje. Odluka još nije zvanična, no Kroos nikad neće zaboraviti sve što je doživio u Madridu i ovaj klub izdvaja od svih, pa čak i iznad Bayerna.

"Ono što mogu reći, nakon što sam vidio dosta toga u svijetu fudbala, nakon što sam igrao za velikana kao što je Bayern, je to da je Real Madrid jedinstven", istakao je Toni Kroos.

Njemački veznjak je u dresu Kraljeva iz Madrida odigrao 401 utakmicu i postigao je 27 golova. Osvojio je četiri trofeja Lige prvaka, tri La Lige i gomilu drugih trofeja.

Oglasi

Noć zbog koje je Kroos u 22. godini zauvijek odbacio alkohol: "Nije mi bilo nimalo dobro"

Toni Kroos znao je tu i tamo da se opusti, ali je već u 22. godini donio odluku da više ne pije.

Kroos, koji ima četiri trofeja Lige prvaka, jedan je od najboljih veznjaka posljednjih 10-15 godina. Iako je uglavnom navikao da osvaja trofeje, znao je i da ih gubi, a jedan poraz posebno mu je teško pao i to je zapravo bilo prvo veće iskustvo u njegovoj bogatoj karijeri.

U sezoni 2011/2012 Chelsea je osvojio Ligu prvaka protiv Bayerna. Kroos je tada imao 22 godine i igrao je od prve minute, a poraz mu je teško pao u prvom takvom finalu.

U jednom podcastu, Kroos je rekao da je nakon meča želio svoj bijes "utopiti" u alkoholu. Nijemac je odlučio popiti tekilu, zapravo u većim količinama je išlo piće niz grlo, a sutradan mu je pozlilo. Nakon toga se zauvijek odrekao alkohola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nakon finala Lige prvaka s Chelseajem, sjećam se da sam pio jer sam bio jako utučen. U tom trenutku sam odlučio popiti koju tekilu sa svima prisutnima. Htjeli smo pozvati hitnu pomoć. Nije bilo drugog načina da se riješim boli", rekao je Kroos, pa je dodao:

"Uzeo sam tekilu jer je to bilo jedino piće koje sam volio. Sutradan mi nije bilo nimalo dobro, a u tom trenutku sam pomislio da alkohol nije dobar. Cijeli dan nisam mogao gledati na oči, nisam mogao ni da jedem, a onda sam prestao piti".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Najmanje 4 , 5 su osvojili uz pomoć sudija , samo 2 puta su izbacili Bayerna uz pomoć kasajija prvi put i turčina čakira drugi put . Eto sine zbog toga ti je real poseban
0 4
Amansio
Ma sad svak bzvz pokušava da sere po realu kao nešta pametni i sl. Samo takve pačenike ignorirat.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi