Sitni detalj za prevagu: Genijalni Salihamidžić nadmudrio City da dvomeč Lige prvaka nije ni počeo

Novi odličan posao sportskog direktora Bayerna

Sitni detalj za prevagu: Genijalni Salihamidžić nadmudrio City da dvomeč Lige prvaka nije ni počeo

A. Čaušević

Hasan Salihamidžić je napravio odličan ljetni prijelazni rok, najbolje se to vidjelo u dvomeču osmine finala Lige prvaka kada je Bayern izbacio favorizovani PSG.

I četvrtfinalni dueli donosi novi težak posao za Bayern, možda i teži od prethodnog jer je rival ekipa Manchester Cityja koja je kvalitetenija i organizovanija od PSG-a.

Znaju u Bavarskoj da će utakmice protiv Građana biti daleko zahtjevnije i teže za igrati, ali Salihamidžić se pobrinuo da Bayern bude u prednosti i prije početka obračuna sa Englezima.

Kao što je poznato Joao Cancelo je tokom zimskog prijelaznog roka stigao u Bayern na posudbu uz mogućnost otkupa za 60-ak miliona eura na kraju sezone.

Nakon što su kuglice spojile Bayern i City mnogi su se zapitali da li će odlični portugalski bek imati pravo nastupa protiv engleskog predstavnika.

UEFA dozvoljava prijavu trojice novih igrača na proljetni dio sezone na listu igrača Lige prvaka bez obzira da li su već igrali u grupnoj fazi i sa te strane nema prepreka da Cancelo zaigra kao što je već bio slučaj protiv PSG-a.

Oglasi

Cancelo će moći igrati i protiv svog bivšeg kluba jer se Salihamidžić pobrinuo da u posudbu ne bude uključena klauzula o zabrani igranja protiv kluba koji je vlasnik njegovog igračkog kartona.

Odlična je to vijest za sve u Bayernu, ali ne toliko u Cityju pošto je Cancelo igrao zaista odlično, ali ga je sukob sa Pepom Guardiolom doslovno otjerao sa Etihada.

Inače, Portugalac se početkom mjeseca osjećao "odbačenim" i u Bayernu te navodno ni s kim u klubu nije želio komunicirati, međutim ta situacija se promijenila.

U susretu protiv Augsburga odlični desni bek se našao u startnoj postavi, zabio je i gol te sigurno sa određenim okusom osvete prema Guardioli dočekuje duel protiv Cityja.

Prvi duel četvrtfinala Lige prvaka između Bayerna i Cityja igra se 11. aprila na Etihadu, revanš susret je osam dana kasnije na Allianz Areni.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jako bitno , rasut će ih City
1 2
Amansio
Kao što je city raznio Real djeeco ne dobija najbolja ekipa nego ona koja zna igrati na rezultat. Real su pojeli prošle godine nije dovoljno, moraš pobjediti, a za to u ovoj fazi moraš imati iskustva osvajanja klempe. Tako da polako sa zaključcima pojest, rasut i sl. Ipak su Bajern, Real, Milan, Ajkax dimenzija više kad je liga prvaka u pitanju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi